Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Hollanda pazarında tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere bastırılan "Türkiye: Avrupa Uygarlığının Başladığı Yer" isimli seyahat kitabı, Antikçağ Müzesi’nde "Aphrodisias: Afrodit’in Kenti" isimli fotoğraf sergisinde yer aldı.

Hollanda pazarında tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2014 yılı Şubat ayında bastırılan "Türkiye: Avrupa Uygarlığının Başladığı Yer" isimli seyahat kitabının tanıtım ve dağıtımı amacıyla Hollanda’nın Leiden kentinde arkeoloji alanında en önemli müzelerden Antikçağ Müzesi’nde (Rijksmuseum van Oudheden) 24 Eylül’de "Aphrodisias: Afrodit’in Kenti" isimli bir fotoğraf sergisi açıldı ve sergi sırasında Bakanlık tarafından resepsiyon verildi. Serginin açılış törenine Hollanda Büyükelçisi Sadık Arslan ve eşi, Amsterdam Başkonsolosu Togan Oral, Kral Willem Alexander’ı temsilen Kraliyet Sarayı’nın en yüksek rütbeli görevlisi ve aynı zamanda Hollanda eski İstanbul Başkonsolosu Marco Hennis, Wassenaar Belediye Başkanı Jan Hoekama, eski Savunma Bakanı Win van Ekelen ve eşi ile çok sayıda davetli katıldı.

Aphrodisias Antik Kenti, 2009 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne eklenmişti. 16 Kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak resim sergisinde "Türkiye: Avrupa Uygarlığı’nın Başladığı Yer" isimli seyahat kitabının yapımcısı Wolter Braamhorst ile Eray Ergeç’in Türkiye’ye seyahatleri sırasında Afrodisias’ta çekilen 22 fotoğrafa yer verilerek, Batı Anadolu kökenli olan ve 19. yüzyılda müze envanterine kaydedilen 11 heykelciğe bir bölüm ayrıldı. Ayrıca, Antikçağ Müzesi tarafından sergi için bastırılan broşürler Leiden Üniversitesi ile birlikte okullara dağıtılarak, müze internet sitesinde resim sergisi duyurusunun yer alması sağlandı.