Malatya’da, üç boyutlu resim vatandaşların büyük ilgisini çekti.

Yeşilyurt Belediyesi’nin davetlisi olarak gelen Sokak Ressamı Sadık İşbilen, Sıtmapınarı’nda kaldırıma üç boyutlu pınar resmi çizerek farklı bir şehir dekoruna imza attı. Vatandaşların büyük ilgisini çeken üç boyutlu resimde, akrilik ve yağlı boya kullanıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, şehirdeki altyapı ve üst yapı yatırımlarının tamamlanmasıyla birlikte, dekoratif süslemelere ve keyifli projelere sıra geldiğini ifade ederek, "Şehrimizin kaldırımlarını değişik dekorlarla, manzaralarla süsleyeceğiz. Bugün burada çok farklı bir çalışmaya imza atıyoruz. Değerli ressamımız üç boyutlu resmi tamamlamış oldu. Baharla birlikte Yeşilyurt sokaklarında farklı noktalara üç boyutlu resim uygulamaları yaptıracağız. Bu farklılıkları uygulamamız gerekiyor. Sanatsal olarak bunlar şehrin gelişimine de katkı sağlıyor. Sanki kaldırımda yürürken suya düşecekmişsiniz gibi oluyor" dedi.

Sokak Ressamı Sadık İşbilen ise çeşitli illerde de benzer çalışmalar yürüttüğünü, ancak ilk defa bu kadar büyük üç boyutlu resim çizdiğini ifade etti. İşbilen, Malatya’da üç boyutlu resim çizmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Daha önce gittiğim illerde, belediyelerden bir destek görmemiştim. Yeşilyurt’taki manzara, beni oldukça mutlu etti. Başkan Hacı Uğur Polat, sanata ve sanatçıya büyük önem veriyor" ifadelerini kullandı.

Üç boyutlu okyanus resmine büyük ilgi gösteren vatandaşlar da çalışmayı dikkatle seyretti ve fotoğraf çektirdi.