Karaman Biskot Bisküvi Fabrikasında düzenlenen iftar programına; Vali Süleyman Tapsız, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Pladis Şirketi Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, Hak- İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, daire müdürleri, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile fabrika çalışanları katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında, yemek duasının yapılmasının ardından Pladis Şirketi Türkiye Başkanı Mete Buyurgan; Biskot fabrikasının, dünya genelinde 13 ülkede 36 fabrikada 26 bin çalışanıyla faaliyet gösteren Pladis şirketinin önemli bir üyesi olduğunu belirtti. Buyurgan ayrıca Biskot bisküvi fabrikasının Karaman'da Öz Gıda İş Sendikasının örgütlendiği ilk fabrika olduğuna dikkat çekti.
Buyurgan'dan sonra konuşma yapan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan; Bütün sendikasız işverenlere çağrıda bulunarak, sendikalaşmanın aslında bir husumet olmadığını, sorunların çözümü için bir anahtar olduğunu ifade etti. Arslan ayrıca "Sendikal yapının, toplu sözleşmenin olduğu yerde kayıt dışı çalışma olmaz. Kurallara uygun çalışma olur. Buradaki fabrikada bir yılda hiç iş kazası olmamış. Demek ki bizim işimiz sadece ücret değil. Bizim işimiz geleceğimizin teminatı olan çalışan kardeşlerimizin de sağlığı en az işimiz aşımız kadar önemli." dedi.
Daha sonra Vali Süleyman Tapsız bir konuşma yaptı. Vali Tapsız konuşmasında; "Karaman'da üçüncü günüm. Türkiye'nin hatta dünyanın gündeminde olan Türkiye Suriye sınırında bulunan Kilis şehrinden geldim. Kilis' de ortam biraz daha farklıydı. Orada da Suriyeli kardeşlerimize hizmet etme, onların dertleriyle dertlenme imkânını bulduk.Kilis ilindeki iftarlar çok daha farklıydı. Ensar ve muhacir sofraları kuruluyordu. Karaman' da ise işçi ve işveren ve devlet bir arada, çok güzel bir ortam.’’ dedi.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve beraberinde ki heyet iftar programının ardından Karaman’dan ayrıldı.