KMÜ Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Yetenek doğru yaşta ve doğru şekilde kullanılmalı”

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Erdoğan Arıkan açılış konuşmasında proje ile hayatlarında başarıyı yakalamış ve önemli adımlar atmış kişilerin öğrencilerle buluşmasının amaçlandığını belirterek, “Hayatımızla ilgili en önemli kararlar sizlerin yaşlarında veriliyor. Şu anda vereceğimiz kararlar, gelecekle ilgili tüm hayatımızı etkileyecek. Özellikle üniversiteyi bitirip hayatı yaşamaya başladığınız zaman hayatın zorluklarını daha yakından hissetmeye başlayacaksınız. Dünyanın en yetenekli insanı bile olsanız kendinizdeki o yeteneği doğru yaşlarda ve doğru şekilde değerlendiremezseniz dönüşü olmuyor ve hayat bu şekilde devam ediyor. İşte en başta en doğru adımı atabilmek ve kendinizle ilgili en doğru kararları verebilmek için çok iyi düşünmeniz ve biraz da örnek almanız gerekiyor.” şeklinde konuştu. 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki atmosferi de değerlendiren Erdoğan Arıkan, KMÜ’nün yeni kurulmuş olmasına rağmen çok iyi imkânlarla donatılmış bir üniversite olduğunu ifade ederek, “Böylesine güzel bir salonda bugün sizlerle iki güzel insanı buluşturacağız. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi. 

“Aşk ve azim çok önemli”

Erdoğan Arıkan’ın ardından konuşan tasavvuf müziğinin ünlü isimlerinden Sami Savni Özer, gençlere müziğe nasıl başladığını anlatarak şöyle konuştu: “Çok büyük bir azmim vardı. Oldukça mücadeleli yıllar geçirdim ve yokluk içerisinde yetiştim. Bazen konservatuara giderken yol param olmuyordu ve arkadaşlarımdan borç para alıp öyle gidiyordum. Tasavvuf müziğine başladığım yıllarda her şeyin boş olduğunu anladım. Allah da sonunda her şeyi verdi çok şükür.”

Sami Savni Özer, yetenekli birisinin elinden tutmak konusunda bir öğrencinin sorusu üzerine “Allah’tan ve Allah dostlarından başka elimden tutan hiç kimse olmadı. Bu işte aşk ve azim çok önemli. Siz, aşk ve azimle kendinizi çok iyi yetiştirirseniz, şöhret sevdasına kapılmazsanız Allah bir yerde sizi mutlaka gereken yerlere getiriyor. Ayrıca bu işte mürekkep yalamak ve sizi güzel yetiştirecek hocaları da bulmak çok önemli.” dedi. 

“Kalıcı olmak için kabul görmeniz lazım”

Programda söz alan Orhan Hakalmaz ise müziğin usta-çırak ilişkisi olduğunu dile getirerek, “Müzik camiasında kalıcı olmak için kabul görmeniz lazım. Önce insanlar sizi sevmeliler. Televizyon ve medyanın dayatması ile bir yere kadar oluyor. İnsanlar bazen öyle dualar ediyor ki inanamıyorsunuz. Bunlar her kula nasip olacak şeyler değil. O yüzden Allah’a şükredip kullarına da teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sevginin önemine de değinen Hakalmaz, “Yaş ilerledikçe hayatınızda paranın satın alamayacağı şeylerin olduğunu fark ediyorsunuz. Sevginin, saygının, dostluğun, güvenin hayatın belli bir döneminden sonra asla satın alınamayacak değerler olduğunu anlıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Konuşmalarının ardından Sami Savni Özer söylediği ilahilerle, Orhan Hakalmaz ise seslendirdiği şarkılarla salondakilere keyifli dakikalar yaşattı. İkili daha sonra öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı ve öğrencilere hayatla ilgili tavsiyelerde bulundu. 

“Gençlerimizi tarihi, milli ve manevi değerlerimizle buluşturuyoruz”

Söyleşinin bitiminde sahneye çıkan Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu da böylesine ünlü isimleri öğrencilerle buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, “Ülkemizin gençlerini tarihi, milli ve manevi değerlerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Merkezlerini takip edin. Burada sizleri bekleyen güler yüzlü arkadaşlarımız var.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan çekilişle üç kişiye tablet hediye edildi. Konuklara kendileri için özel olarak hazırlanan karakalem portre çalışmalarının verilmesiyle program sona erdi.