ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de çekimlerine başlanılan "Bir Pazar Sonrası" adlı filmde, uyuşturucunun bireylere ve topluma zararları anlatılacak.

Filmin ekibi, çekimlerle ilgili Özdilek Kültür Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yönetmen Enver Melih Selvi, burada yaptığı konuşmada, filmde küçük yaşlarda babasını kaybeden bir çocuğun yaşadığı travmaları ve bu noktada gelişen olayları anlatacaklarını söyledi.

Film ile uyuşturucunun hem bireysel hem de toplumsal zararlarını göstermeyi amaçladıklarını dile getiren Selvi, "Aslında bu film, bir pazarcı hikayesi. Konu, gözlemlediğim bir olaydan ortaya çıktı. Küçük karakterimiz Mertcan ile bir kafede karşılaştım ve hikaye kafamda tamamlandı. Bir ailenin çocukları üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiler sonucu yaşanan sıkıntıları dile getiren 90 dakikalık bir film olacak. Umarım alnımızın akıyla bu işi tamamlayacağız" diye konuştu.

Selvi, çekimlerin Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde gerçekleşeceğini kaydetti. 

Filmde rol alan oyunculardan Ümit Çırak da böyle ekibin içinde bulunmaktan keyif aldığını vurguladı.

Yönetmen Selvi ile daha önce çalıştıklarını ifade eden Çırak, "Bağımsız işleri daha çok seviyorum. İçinde büyük paraların döndüğü işlerde parayı verenler işe karışabiliyor. Bu tarz film çalışmalarında bulunmak, sanatın ve sanatçının en iyi şekilde ifade yoludur. Umuyorum ki güzel bir iş çıkaracağız" dedi. 

Yapımcılığını Alim Ozan'ın üstlendiği filmde oyuncular arasında, sosyal medyada "çorapçı çocuk" olarak tanınan Mertcan Karaağaç, Berkay Akın, Arif Pişkin'in yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan Emre Demirci, Mert Kırlak, Devrim Özder Akın, Özlem Boyacı ve Özlem Baykara Danacı gibi isimler de bulunuyor.