18. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nın (EMITT) açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik, Vali Murat Koca ve birçok ilin Valisi ve bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Karaman Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Beylikdüzü Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 18. EMITT - 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda açtığı stand ile Karaman'ı dünyaya tanıtıyor. Dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) en hareketli standlar arasında yer alan Karaman standına vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi.

Vali Murat Koca dünya turizm sektörü alanında birçok ülkeyi ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda,  başta Karaman standı olmak üzere birçok standı ziyaret etti. Karaman standında  birçok yerli ve yabancı misafiri ağırlayan Vali Murat Koca turizm yatırımcılarıyla Karaman Turizmi hakkında görüşmeler yaptı.

Vali Koca fuar hakkında yaptığı açıklamasında;  “18. EMITT 2014 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında açtığımız Karaman standıyla ilimizin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin, tanıtılması ve ilimize gelen turist sayısını artırılması amaçlanmaktadır. Bu tarz fuarların ilimizin tanıtımı açısından büyük katma değeri olacağına inanıyorum. Fuarda ilimizi her alanda tanıtarak, uluslararası tur operatörleri ve turizm yatırımcıları ile görüşmeler yaparak ilimizin turizm yatırımlarında gereken payı almasını hedeflemekteyiz. Fuarda açmış olduğumuz standa yöresel lezzetlerimizi, ürünlerimizi ziyaretçilerimize ikram edeceğiz. Karaman standımıza İstanbul’da yaşayan tüm hemşerilerimizi, tüm turizm sektörü temsilcilerini ve vatandaşlarımızı davet ediyorum.”dedi.

Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde il, ilçe, belde ve 67 ülkeden yüzlerce katılımcının yer aldığı fuarda büyük ilgi gören Karaman standını, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Edirne Valisi Hasan Duruer, Merkez Valisi Yusuf Yavaşçan, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Sağ’ında aralarında bulunduğu çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

18. EMİTT 2014 Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı, 30 Ocak – 02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde devam edecektir.