Karaman’da bünyesinde açtığı ücretsiz kurslar ile gençlerin gönüllerinde taht kuran ve adeta ikinci evleri konumuna gelen Gençlik Merkezleri yeni ücretsiz kursları ile ilgi odağı olmaya devam ediyor. Gençlere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla kendini sürekli yenileyen Karaman Gençlik Merkezi, bünyesinde devam eden ücretsiz bağlama kursları ile bu beceriyi gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.

Haftada iki gün bağlama öğrenmek için Gençlik Merkezine gelen kursiyerler, bağlama eğitmenleri İsmail Hakkı Keçeci ve Harun Akbaş nezaretinde bağlama çalmayı öğreniyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00 ile 14.30 arası toplam 60 bağlama aşığı eğitmenleri eşliğinde bağlama çalıyor.

Kursa katılan öğrenciler, özellikle kurs eğitmenlerinden çok memnun olduklarını dile getirerek tüm bağlama aşıklarının bu tür kurslardan istifade etmeleri gerektiğine inandıklarını belirttiler.

Kurslara katılanların arasında üniversite öğrencisi, öğretmen, memur, lise ve ortaokul öğrencisi gibi neredeyse her meslek gurubu yer aldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,”  Uzun yıllardır Karaman Gençlik Merkezinde kursiyerlere bağlama çalmasını öğreten deneyimli bağlama eğitmenleri sürekli ders yaparak kursiyerlerini sıkmıyor. Eğitmenler öğretmen kursiyerlerine farklı metotlarla yaklaşarak derslerin eğlenceli geçmesini sağlıyor. Bazen ders aralarında kursiyerlerine yarışmalar düzenleyerek hem eğlenmelerini sağlıyor hem de kursiyerlerin kendi performanslarını test etmelerini sağlıyor” diye konuştu.