İSTANBUL (AA) - Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, son kitabı "Kırmızı Saçlı Kadın" için düzenlenen imza etkinliğinde İstanbullu okuyucularıyla buluştu.

Kanyon D&R'da gerçekleşen etkinlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Pamuk, 14 ay önce "Kafamda Bir Tuhaflık Var" kitabının imza gününü yaptığını belirterek, "Etkinlik yine çok kalabalık, çok mutluyum" dedi.

Orhan Pamuk, "Kırmızı Saçlı Kadın" romanı, 1988'de "Kara Kitap" isimli eserini yazdığı sırada, Heybeliada'daki evinin yanındaki arsada gördüğü usta-çırak ilişkisi üzerine zihninde şekillenmeye başladığını dile getirdi.

Romanı 28 yıl sonra yazdığını vurgulayan Pamuk, şöyle konuştu:

"Yandaki arsada bir kuyu kazılıyordu ve orada kuyucu ustası ile çırağı arasındaki ilişkiyi gördüm. Bütün gün çalışıyorlardı ve akşam olunca da taşınır televizyonlarını açıp, yemeklerini yiyorlardı. Sabah erkenden kalkarlardı. Baba-oğul, usta-çırak, iktidar-birey, otorite-özgürlük ilişkisini yaklaşık 30 yıl boyunca düşündüm. Sonunda 'Kırmızı Saçlı Kadın' hikayesinin dışında, baba-oğul ilişkisine odaklanmam gerektiğini hissettim. Roman, aynı zamanda 16 yaşındaki bir liseli çocuğun hayattaki ilk cinsel deneyimini yaşayışını ve bunun sonuçlarını, babalık-oğulluk, iktidar, hayal gücü ve isyan etme duygularını da ele alan bir roman."