NEVŞEHİR (AA) - Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve butik otelleriyle ünlü Kapadokya bölgesi, yeni yıl kutlaması için yabancı turistlerin tercihi oluyor.

Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere, Güvercinlik Vadisi, Uçhisar Kalesi ve Kaymaklı Yeraltı Şehri'ni ziyaret eden turistler, yılbaşına hazırlanan bölgede farklı etkinliklere katılıyor.

Kimi turistler, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret ederken kimileri sıcak hava balon turlarına katılarak bölgenin doğal güzelliklerini kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Uçhisar beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi'ni ziyaret eden yabancı turistler, bölgenin doğal dokusuna hayran kaldıklarını ifade ediyor.

Yılbaşı tatilini Türkiye'de geçirmek için ABD'den geldiğini söyleyen Kerri Meyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'yı arkadaşlarının tavsiyesiyle tercih ettiğini belirtti.

Colarado eyaletinden yılbaşı tatilini geçirmek için Kapadokya'ya geldiğini ifade eden Meyer, "Türkiye'yi ilk defa ziyaret ediyorum, burada olmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi.

Somson Meyer ise bugüne kadar birçok ülkeye seyahat ettiğini ancak Kapadokya kadar güzel bir yerle ilk kez karşılaştığını dile getirdi.

Yeni yıla Kapadokya'da gireceği için heyecanlandığını aktaran Meyer, "Burası çok ilginç bir yer, sanki dünyada değilim, bir film setinin içinde gibiyim. Buranın farklı bir atmosferi var, binlerce yıl önce kullanılan mağaraların içini gezmek, Kapadokya'da bulunmak bambaşka bir duygu" diye konuştu.

Turist rehberi Gökhan Yaramış da Noel tatili nedeniyle yurt dışından gelen turistlerin Kapadokya'ya yoğun ilgi gösterdiğini, yılbaşı tatili nedeniyle daha çok Uzak Doğu ve ABD'li turistlerin tercih ettiğini anlattı.