Bu yıl ikincisi yapılan bulgur ikramı ile okul veli işbirliği sağlanırken aynı zamanda yerli malı haftasında bir gelenek yaşatıldı.

Okul Aile Birliği ve okul idaresinin işbirliğiyle okul avlusuna kurulan kazanlarda bulgur kaynatılarak velilere ve öğrencilere ikram edildi.

Okul Aile Birliğinden yapılan açıklamada; “Yerli malı haftasında sağlıklı ve geleneksel yiyeceklerimizle beslenme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla iki yıldır bu haftada bulgur kaynatarak öğrencilerimize ikram ediyoruz. Cips, kola tarzı sağlık için hiç de yararlı olmayan yiyecek ve içecekler çocuklarımız için tehdit içeriyor. Eski geleneğimizde olduğu gibi tamamen doğal, üstelik yerli üretim olan buğday, nohut ve mısırdan kaynatılan bulguru ikram ederek öğrencilerimize sağlıklı ve doğal beslenme konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır. Bulgur aynı zamanda eskiden olduğu gibi bugün de çoğu evde kış gecelerinin yiyeceklerinden. Bizler de hem bu geleneği yaşatmak adına hem de öğrencilerimize sağlıklı beslenme konusunda örnek olması için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Emeği geçen okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” denildi.