Türk Sinemasının 100. Yılı onuruna düzenlenen “Marmaris Yeşilçam Günleri” etkinliği, Marmaris’te yaşayan Yeşilçam mensuplarını bir araya getirdi.

Türk sinemasının 100’üncü yaş günü nedeniyle Kalimerhaba Derneği’nde bir dizi etkinlik düzenlendi.Türk sinemasının başlangıç tarihi kabul edilen 14 Kasım 1924’ten bu yana geçen 100 yılın sinema afişlerinden oluşan Film Afişleri sergisi açılışı ile başlayan kutlamalar, Muhsin Ertuğrul belgesel filminin gösterimi ile devam etti.

Programın öğleden sonraki bölümünde Muhiddin Onay Kültür Merkezi Konferans Salonunda “Sinema Sohbeti” söyleşisi gerçekleştirildi. Programa ,Oyuncu Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz Karakaş, Orsel Sonat, Yaman Tüzcet, Yazar Alişan Birlik, Yönetmen Sami Güçlü, Ümit Elçi katıldı. Sanatçılar,Yeşilçam’ı tanıtan filmlerin gösterilmesinin ardından renkli anılarını paylaşıp soruları yanıtladılar.

Akşam saat 18.00 de Blue Port AVM de gerçekleşen açılışa katılan sinemaseverler, sinema emekçisi sanatçılarla tanışıp sohbet etme fırsatı yakaladı. Yeşilçam’ın 100. Yıl pastasının kesilmesinin ardından gerçekleşen açılış kokteylinde, Türk Sinemasında 50. Yılını dolduran Oyuncu Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz Karakaş, Kuzey Vargın ve Yönetmen Aykut Düz’e ’emeğe saygı’ ödülü verildi. Marmaris’te yaşayan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan Karındaş için de “Yaşam Boyu Emeğe Saygı” ödülü takdim edildi. Etkinliğin özel ödülleri bölümünde ise Sinema Yazarı ve arşivcisi Vadullah Taş’a Yeşilçam Arşivcisi ödülü verildi. Gecede, Datça Altın Badem Film Festivalini ve Ustalara Saygı Sinema Günlerini gerçekleştiren Datça Belediyesi Başkanı Şener Tokcan ise “Film festivali Kenti Datça” ödülünü aldı.