Kâzımkarabekir ilçesinde hafriyat kamyonu tarafından yıkılan tarihi kale kapısı yapılan onarımın ardından eksi haline getirildi.

Kâzımkarabekir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığının gözetimi altında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından plan ve projesi çizilerek çalışmalar devam etmiştir. Taşlar kale kapısı yıkılmadan önce restore gördüğünde kullanılan aynı taşlar.

Renginin beyaz olmasının nedeni ise taşlar kesme taştır taşların üzerinde parlatma yapılmıştır ve zaten bu parlaklık Zaman'la yok olacaktır. Kapının boyu en eski yani hiç restore görmemiş halinin orijinal boyuyla eşitlenmiştir. Böylece olabilecek yeni Bir kaza veya daha önemlisi can kaybına sebebiyetin engellenmesi düşünülmüştür.

Belediye Başkanlığımız olarak hepimiz bir Kâzımkarabekir sevdalısı olduğumuzdan dolayı en ince ayrıntısına kadar tarihimizi hissettirmesi ve bizleri o günlere götürmesi için çalışmaları her adımda takip ettik.

Fakat hepimizin bildiği gibi en eski haline dönmesi mümkün değildir sonuçta kale kapımız yıkılmadan öncede iki defa restore görmüştür. Kâzımkarabekir Belediye Başkanlığı olarak hemşerilerimize saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Olumlu veya olumsuz fikirlerinizi bizlere bildirdiğiniz için hepinize teşekkür ederiz” denildi.