Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İdris Nebi Uysal, Vali Murat Koca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.
04 Eylül 2014 Perşembe günü Vali Koca’yı makamında ziyaret eden Yrd. Doç. Dr. Uysal, Yunus Emre Divanı (Karaman Nüshası) adlı çalışmasını Vali Koca’ya hediye ederek “14. yüzyılın ilk verimlerinden olan bu eser, Türkçenin Anadolu’daki yaşam öyküsüne ışık tutan temel kaynaklardan biridir. Dilimizin en seçkin örnekleri arasında yer alan Divan’ın çok sayıda nüshası vardır. Bunlardan biri olan Karaman nüshası, bugüne kadar müstakil olarak hiç yayımlanmamış, dil yönüyle incelenmemiştir. Bu çalışmanın özelde Yunus Emre, genelde Türk dili araştırmalarına katkı sağlaması en büyük dileğimizdir.” dedi.

Uysal çalışmada Yunus Emre ve eldeki bu nüshaya dair birtakım sorulara cevap aradıklarını da belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet arşivlerindeki resmî kayıtların Karamanlı olarak takdim ettiği Yunus Emre, dil icrası bakımından bu coğrafya ile birçok benzerlik sergilemektedir. Divan’ın Karaman nüshası da dil özellikleri bakımından 14. asrın sonlarına işaret etmektedir.”dedi.

Vali Murat Koca da Yrd. Doç. Dr. İdris Nebi Uysal’a Yunus Emre ve Türkçe için büyük önem taşıyan çalışmasından dolayı teşekkür ederek “Karaman, pek çok değeri bünyesinde taşıyan bir şehir. Anadolu’da birçok kent benzer değerlere sahiptir. Karaman’ı bunlardan farklı kılan Türkçenin temel isimlerini çıkarmış olmasıdır. Yunus Emre yalnızca hoşgörü ve insanlığın bayraktarı olmamış, etkili ve güzel Türkçenin de temsilcisi olmuştur. Bu kıymetli ve anlamlı eserin ciddi bir boşluğu dolduracağı kanısındayım. Bu vesileyle sizi şahsım ve Karaman halkı adına bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarınızda yanınızda olacağımızı özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.