KARAMAN’da Belediye, bu yıl kutlanan 736. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri kutlamaları çerçevesinde “Yunus Emre Lokması” adı altında 10 bin kişilik halk yemeği verdi.
    Yunus Emre Camisi ve Türbesi arkasında bulunan park alanında saat 12.00’den itibaren başlayan yemek servisinde geleneksel lezzetlerden oluşan “Zerde, İrmik Tatlısı, Bamya, Üzümlü Pilav, kavurma ve çorbalardan oluşan menü Karaman halkına ikram edildi.
    Yemek ikramı programına Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, protokol üyeleri, daire müdürleri, belediye personeli ve yüzlerce vatandaş katıldı.
    Açılış duası ile başlayan yemek öncesi konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, “Türk Dil Bayramını kutladığımız bu haftada, “Yunus Emre Lokması” adı altında ikramlarımızı sunuyoruz. Hz. Yunus, bu gönül ikliminin hizmetkarıdır ve bizler O'nun yürüdüğü yolda yolcu olmanın gayretindeyiz. Dileğimiz ve duamız, O'nun dile getirdiği sevginin, saygının, hoşgörünün tüm gönülleri kuşatmasıdır. Bu sofrayı bu dilekle kurduk. Halkımızın ilgi ve alakası bizleri mutlu ediyor. Halkımıza “Yunus Emre Lokması afiyet şeker olsun.”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kurulan servis çadırlarında kaynayan kazanlardan geleneksel yemekler Belediye personeli ve gönüllü çalışanlar tarafından masalara oturan 7’den 70’e halka ikram edildi. Yemeği yiyenler masaları boşalttı, sırada bekleyenler masaları doldurdu. Yemek ikramı akşam saatlerine kadar devam etti.
MÜZİKLİ KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ
    Bu arada Karaman Belediyesi, 736. Türk Dil Bayramı kutlamaları kapsamında bu akşam Kemal Kaynaş Stadyumunda TRT sanatçılarından Meliha Güneş ve Mehmet Seske konseri ile yarın akşam Piri Reis Kültür Merkezinde sunulması planlanan “Seslerle Anadolu Programı” konulu müzik etkinlikleri programlarını da dün Hatay Reyhanlı’daki acı olayın ardından iptal ettiğini açıkladı.