Diyarbakır ile başlayan gezimizde; Ongözlü Köprü, Gazi Köşkü, Meryemana Süryani Kilisesi, Surlar, Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Evi gezildi. Batman’da öğle yemeği ve kısa bir gezintinin ardından Hasankeyf’e  hareket edildi. Doğasına ve tarihine hayran kaldığımız Hasankeyften sonraki durağımız Midyad oldu. Midyad’ın tarihi sokaklarında dolaşıp; Gelüşke Hanı, Devlet Konuk Evi gezilerek ilk gün sonlardırıldı.

İkinci gün, eski Mardin evleri, Ulu Cami, Zinciriye ve Kasimiye Medreseleri gezildikten sonra Şanlıurfa’ya hareket edildi.  Viranşehir ilçe sınırları içerisindeki Eyüp Nebi Köyünde bulunan Eyüp Peygamberin türbesi, şifalı su ve sabır taşı ziyaret edildi. Ziyaretin ardından Şanlıurfa’ya varılarak Balıklı Göl ve çevresi gezildi.

Üçüncü gün Nemrutta güneşin doğuşunu izlemek için güne saat 02:00 de başlandı. Zorlu, soğuk ve rüzgarlı bir tırmanış ardından Nemrut Dağına çıkılıp güneşin doğuşu izlendi. Nemrut Dağı Milli Parkı, Arsemia Ören Yeri, Karakuş Tümülüsü ve Cendere Köprüsü gezildi. Adıyaman’da öğle yemeğinin ardından Halfeti’de tekne gezisi yapıldıktan sonra Gaziantep’e hareket edildi.

Dördüncü ve son gün Gaziantep öğretmenevindeki kahvaltının ardından; Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten ve Zeugma Müzesi gezildi, Antep Baklavası tadıldı. Üniversitede yemek ve tanıtımdan sonra Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat bahçesi gezilerek dört günlük Güneydoğu gezimiz sonlandırılmış oldu.

Geziye katılan öğrenci ve öğretmenler; geziden son derece memnun kaldıklarını dile getirmişler ve emeği geçenlere teşekkür etmişlerdir.