Hafta sonu yapılacak olan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali için hazırlıklar son aşamaya geldi.

26 Ağustos Cumartesi günü Darende ilçesinde gerçekleştirilecek olan festival öncesi hazırlıklar sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılacağı Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali öncesinde ilçede cadde ve sokaklar Türk bayrakları ile donatıldı.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, festival öncesi sivil toplum kuruluşları, parti temsilcilikleri ve esnafları tek tek ziyaret ederek festivalin davetiyesini verdi.

64 yıldır yaşatılan Zengibar Güreş ve Kültür Festivali’nin bu yıl da Darende’ye yakışır bir şekilde yapılacağını belirten Eser, “Darende Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, Türkiye’nin önemli spor ve kültür etkinliklerinden birisidir. Festivalimize ülkemizin dört bir yanından Darendeliler başta olmak üzere güreş severler katılıyor” dedi.

Geçen yıl 15 Temmuz darbe girişimi dolayısıyla festivali iptal ettiklerini de belirten Eser, “Bu yıl Allah’ın izniyle 64’üncüsünü düzenleyeceğimiz festivalimizin huzur ve mutluluk içinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizi ve güreşseverleri festivalimize bekliyorum” diye konuştu.