Kilis’in kültür ve edebiyat dergisi “ZeytinDalı”, 75. sayısını okurlarıyla buluşturdu.

Kilis Kültür Derneği Kilis Şubesi Başkanlığının yayın organı olan ve üç ayda bir yayınlanan ZeytinDalı, bin 500 adet olarak basılıyor ve başta Kilis olmak üzere Türkiye’nin muhtelif illerinde ve 10’u aşkın ülkede yaşayan Kilislilere ulaştırılıyor.

20. yılda 75. sayıyı yayınlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zeytindalı Dergisi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Muhlis Salihoğlu, derginin yayınlanmasında emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür etti. Yayın hazırlığından baskısına ve dağıtımına kadarki bütün süreçlerde kısıtlı olanaklarla ama severek çalıştıklarını belirten Salihoğlu, kendilerine en büyük armağanın, ZeytinDalı olarak Kilis’in sosyal yaşamına ve kültürüne yaptıkları katkının gururu olduğunu söyledi. Gerek Kilis’ten gerekse Kilis dışında yaşayan Kilisli okurlarımızdan, olumlu ve yüreklendirici kutlama mesajları aldıklarını da ifade etti.

Restorasyonu yeni biten Ulu Cami’nin fotoğrafının dergi kapağını süslediği ZeytinDalı’nın son sayısında; Muhlis Salihoğlu “Nereden Başlasam Ki” başlığıyla, Doç. Dr. Atilla Engin “Kilis’te Tarih, Kültür ve Arkeoloji Üzerine”, Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu “Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Kilis”, Ökkeş Kulakoğlu “Dış Ticaret İstatistikleri İle Kilis”, Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun “Düriye Hocanın Şeyirdi, Bir Depik Vurdum Eğildi”, Abdulhamit Mollahamit “Tarihi Kilis Sokaklarımız ve Binalarımız”, Abdülhamit Tektuna “Kilisli Muallim Rıfat Bilge’nin Muallim Cevdet’e Mektubu”, Bülent Öztürk “Kilis Mutfağı”, Gonca Tokuz “Tarhana Aşı”, Ökkeş Mısırlı “Bir Zamanlar Kilisteki Doğal Klimalı Evler”, Çevik Çakmur “Babam Raif Çakmur”, Ayten Yavaşça “Hikâyeleriyle Alâeddin Yavaşça Besteleri” Ayşegül Keçik de “Hacı Muhammed Efendi Konağı (Akıncı Konağı) ve Selamlığı” konu başlıklı yazılarıyla yer alıyor.

Dergide ayrıca Kilis’in ilk kez yayınlanan tarihi fotoğrafları, Anılar, Şiirler, Portreler, ZeytinDalı Dostları, Bir Solukta Kilis sayfaları da bulunuyor.