Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından maden sahaları rehabilitasyon eylem planı çerçevesinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında, 5 yıllık hedefin 1 yılda bitirildiği belirtildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2014 yılında maden sahalarının ağaçlandırılması çalışmaları devam ediyor.

Önceki yıllarda izin verilen ancak izin süresinin bitmesi, hak lehtarının vazgeçmesi gibi nedenlerle iptal edilen, izin sahibi tarafından rehabilite edilerek Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne teslim edilen ve ağaçlandırmaya uygun olan maden sahaları tespit edilerek, izin sahibi olan şirketlerle de işbirliği yapılarak, bu sürece katkıda bulunmaları sağlanıyor..

Bu kapsamda Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü, Sabuncupınar İşletme Şefliği sınırları dahilinde izinli manyezit madeni sahaları bulunan Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’nin kendi dozerleriyle toprak işlemesini gerçekleştirdiği yaklaşık 30.0 ha. büyüklüğündeki pasa döküm sahasında ağaçlandırma etkinliği düzenlendi.

Fidan dikim etkinliğine Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Şevket Erol, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Cezmi Özel, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Gökhan Soyak, İzin ve İrtifak Şube Müdürü Hasan Ay, Kümaş Manyezit San. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gürcan, Hammadde Üretim ve Araştırma Müdürü Haşim Horozoğlu, Topograf Serdar Sarıgöcek, Kütahya Orman İşletme Müdürü Savaş Ünle, İşletme Şefleri ile şirket çalışanları katıldı.

Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, ormanların korunması için maden çıkarma işlemi biten sahalarda ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Bölge Müdürlüğümüz sınırları içerisinde bulunan ve çalışmaları tamamlanmış olan maden sahalarını rehabilite etmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle hem yeraltı zenginliklerimizden faydalanıp hem de arazinin doğal dengesini koruyoruz. Bölge Müdürlüğü olarak madencilik faaliyetleri nedeniyle bozulan sahaları doğaya kazandırarak, tekrar yeşile dönüşmesi için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde 2014 yılına kadar, 234 Haktarlık kısmı Özel Ağaçlandırma yöntemiyle olmak üzere 517 Haktar maden sahası ağaçlandırıldı.2014 yılında ise 215,5 Haktarlık maden sahası rehabilite edildiği ifade edildi. (EFE)