İstanbul’da Küresel Araştırma Düşünce Merkezi (GRTC) ve Sultanbeyli Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “Sosyo-Politik ve Ekonomik Boyutlarıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 20’yi aşkın akademisyen katıldı. Sempozyumun koordinatörlüğünü üstlenen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, aynı zamanda “Tarihsel Gelişim Seyri İçerisinde Partili Cumhurbaşkanlığı” isimli bir tebliğ ile katılımcılara seslendi.

Konuşmasında Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar, halen göreve devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dâhil olmak üzere, 12 Cumhurbaşkanının görev yaptığını dile getiren Özkan, günümüze kadar görev yapmış Cumhurbaşkanlarının partilerle olan ilişkisini ele alarak, 2007’de yapılan Anayasa Referandumu değişikliği ile 16 Nisan 2017 yılında yapılacak olan referandumun bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan güçlü Türkiye’nin hayati bir referandumu oylayacağını belirten Özkan, Türk siyasal hayatında önemli bir değişimin ve dönüşümün eşiğinde olduğunu ifade etti.

Sultanbeyli Belediyesinin misafirliğinde gerçekleşen Sempozyuma çok sayıda ulusal ve yerel basın iştirak etti.(MA-EFE)