AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 23. İstişare Toplantısını değerlendirdi. Kavuncu, “Toplantımızı iç güvenlik, dış tehditler ve ekonomi olmak üzere üç ana başlıkta gerçekleştirdik” dedi.

Milletvekili Vural Kavuncu, 2015 bütçesinden de Tavşanlı için en iyi payı almak için çalıştıklarını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 23. İstişare Toplantısını basın mensuplarına değerlendirdi. Vural Kavuncu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2015 Genel Seçimleri öncesinde araştırma şirketlerinin seçmen tercihlerine ilişkin hazırladığı haritaları ortadan kaldırdığını, Türkiye’nin her bölgesinde, her kesiminde vatandaşlara ulaşılması için milletvekillerine talimat verdiğini söyledi.

Zor bir dönemden geçtiklerini hatırlatan Kavuncu, iç güvenlik politikalarıyla çözüm süreci, dış politika ve küresel ekonomi başlıkları altında üç ana maddede istişare toplantısını yaptıklarını kaydederek şunları ifade etti: “Bugün muhalefet partilerinin bazı bölgelere giremedikleri gözlenmektedir. Ancak AK Parti ülkenin tüm kesimine hitap ederek hizmetlerini sürdürmektedir. Çözüm sürecinde sabotaj girişimleri arka arkaya sergilenmektedir. Kobani olaylarını herkes biliyor. Hükümetimiz kamu düzenini sağlama konusunda çok ciddi önlemler almaktadır. Emniyet güçlerimizin iyi niyetleri de su istimal edilmemelidir. Yeni kanuni düzenlemelerle taviz vermeyeceğimizi göstereceğiz. Dış politikada ise Suriye, Irak’ta ve birçok ülkede ciddi sorunlar var. Kendi çıkarlarımızı da düşünerek hareket etmeliyiz. Yaklaşık 2 milyon mülteciyi sınırlarımıza aldık. Onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ekonomide de rekorlara imza atıyoruz. Dış ticarette 158 milyar dolar rakamıyla ekonomik ivmeleri gözlemleyebiliyoruz. Cari açığımızda hızla düşmektedir. 1200 yakın eylem planını da hayata geçirerek ekonomiyi canlı tutmaya çalışacağız. Burada Kütahya ve Tavşanlı’yı da düşündüğümüzü söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

Bu arada ekonomi konusuna değinirken son günlerin tartışma konularından birisi olan maden sektörüne de değinen Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tunçbilek’te faaliyet yürüten özel bir firmanın çalıştırdığı ocağı kapatmasıyla birlikte bir kısım işçilerin işsiz kaldığını hatırlatarak İgdekuzu mevkisinde açılacak yeni ocağa işaret etti. Kavuncu, “Maalesef Soma’da ve Karaman’da acı bir olay yaşandı, kanuni düzenlemeler yapıldı. Başbakanımızla işverenin yaşadığı sıkıntıları da konuştuk. Bazı sorunlar yaşandığı da ortada büyük düzde ki ocak kapandı. Bazı işçilerimiz işsiz kaldı. Büyükdüz ekonomik rantabilitesini kaybetmiştir. Burada firma İğdekuzu mevkisinde yeni bir ocak açacak ve işçilerimiz orada istihdam edilecek. Tunçbilek’te derinkuyular’ında ihalesi yapıldı, çalışmalar sürüyor. İşçi kardeşlerimizin haklarını koruyarak maddi olanaklarını da iyileştirmiş olacağız. 215 bütçesinden Tavşanlı olarak en iyisini almak istiyoruz. Şehrin kabuğu değişiyor ve hızlı bir tırmanışla halkımızın eğitimden, sağlığına refahını düşünüyoruz“ dedi.

Aralık ayında yapılacak olan ilçe kongresine de değinen Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, birlik beraberlik içerisinde kongrelerini tamamlayarak önce Türkiye, Tavşanlı ve Kütahya için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.(İÖ-EFE)