Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu İdris Bal’ın parti kurmaya hazırlanmasına ilişkin değerlendirmeler yaparken, Bal’ı ağır ifadelerle eleştirdi ve “Dernek harcamalarını Kütahyalı esnafa ödeten İdris Bal, parti kuracak parayı nereden bulacak?” diye sordu.

Yeni bir parti kurmaya hazırlanan İdris Bal’a bir tepki de Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’dan geldi. Kavuncu yaptığı açıklamada İdris Bal’ın sadece AK Parti’den değil Kütahya’dan da istifa ettiğini söyleyerek hak yediğini iddia etti. Vural kavuncu açıklamasında; “ Milletvekili İdris Bal Sadece AK Partiden değil Kütahya’dan da istifa etti, ilimizin bir milletvekili hakkını yedi. İlimizin hiç bir sorunu ile ilgilenmiyor, hemşehrilerimizde onu yok hükmünde kabul ediyor. Zamanında malum çevrenin araç konvoylarıyla karşılayıp motive ettiği, milletvekilinin şimdi Kütahya’da hiç bir desteği kalmadı. Yaptığı açıklamada 2 senedir parti kurmayı ve lider olmayı hedeflediğini söyledi. AK Parti’den istifa edeli ise 1 yıl olmuştu. Demek ki AK Parti döneminde bir ihanet içinde olmuş. Merak ederim, aday iken beraber pek çok yerde birlikte dolaştık. O zaman konuştuğu, savunduğu değerler, AK Parti ile Sayın Cumhurbaşkanımız ile ilgili düşünceleri acaba nasıl oldu da bir anda değişiverdi? Sakın MİT Krizi, dershaneler ve paralel yapılanma mücadelesi mi rahatsız etmiş olmasın Pensilvanya’dan gelen "diğerleri de İdris Bal gibi yapsınlar" talimatının benzeri mi gelmişti?” diye konuştu

Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, İdris Bal’a yönelik eleştirilerine davem ederken, Paralel yapıya’da göndermelerde bulunarak parti kurulurken harcanacak maddi külfetin nereden karşılanacağını sordu. Kavuncu “ Parti kuracak para nereden gelecek, geçmişte uyduruktan kurduğu Avrasya Derneğinin parasını Kütahya’da, Yoncalı da orta halli esnafa karşılatırken şimdi acaba bir parti giderini nasıl karşılamayı düşünüyor? Para Sorun değil mi dediler. Kurulacak partinin esamesinin okunmayacağı belli, amaç parti değil, parti zemininde elde edilecek söz hakkı ile ne yapabilirse ona bakmak. Bir zamanlar davulu delen Jaguar Partisi de vardı” dedi.(İÖ-EFE)