Kütahya’da faaliyet gösteren Bişey Ajans’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yerli, sosyal medya uzmanlığının en popüler meslekler arasında yer aldığını kaydetti.

Dünyada olduğunu gibi Türkiye’de de internet ve sosyal kullanımının hızla arttığını dile getiren Ali Yerli, teknolojinin her an kendini yenilediği bir ortamda, tüm yeniliklerin takip edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Teknolojik gelişmeler karşısında doğru zamanda doğru hamleler yapılması gerektiğini ifade eden Ali Yerli, "Eski ve klasik pazarlama stratejilerinin yerini günümüzde Çağdaş Pazarlama stratejileri alıyor. Reklam, pazarlama, halkla ilişkiler gibi vazgeçilmez unsurlar gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda kalmış ve bu zorunluluk yeni stratejiler geliştirme ihtiyacı doğurmuştur. Bir ürünün, mamulün yada sosyal projenin tanıtılmasında interneti en aktif şekilde kullanmak, zamanı işlevsel açıdan lehimize çevirmek bir ’uzmanlık’ gerektirmektedir. Günümüzde internet ve sosyal medya kullanımının çok hızlı yaygınlaşması ile dijital medya en önemli satış ve pazarlama kanalı haline geldi. En küçüğünden en büyüğüne kadar markasını dijital dünyaya taşıyan şirket ve kurumlar gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında itibarlarını güçlendirerek, satışlarını artırıyor. Sosyal medya uzmanlığı, web tabanlı iletişim teknolojilerinin gün geçtikçe yaygınlaştığı günümüzde önemli bir uzmanlık alanı haline gelmiştir. Özellikle kurumsal yapı bakımından büyük şirketlerde, sosyal medyada mesleki yeterliliğe ve deneyime sahip kişilere gereksinim duyulmaktadır. Sosyal medya ve dijital pazarlamanın değişen dinamiklerini, dijital marka yönetiminin temelini, dijital ve mobil dünyanın çalışma anlayışını kavramış ve uygulama noktasında tecrübe edinmiş uzmanların sektöre kazandırılması, teorik bilgilere dayalı ders içeriklerinin yanı sıra uygulamalı eğitim veren kurumların katkıları ile olmaktadır. Önemli bir meslek haline gelen sosyal medya uzmanlığında yeterli kuramsal bilgiye ve uygulama becerisine sahip olmanın yanı sıra bu bilgi ve becerinin de bir sertifika ile ispatlanması oldukça önemlidir. Sosyal Medya Uzmanlığı her gün daha popüler hale gelmekte ve aranır meslek gruplarının arasında yerini almaktadır.Günümüzün popüler bu mesleğini çokta görüldüğü kadar basite indirgememek gerek. Teknolojinin her an kendini yenilediği bir ortamda, tüm yenilikleri takip etmek, bu yeniliklerin kurum, şirket yada markamızla nasıl entegre edileceğini belirlemek. Doğru zamanda doğru hamleleri yapmak ve illaki ilklerden olabilmek. Sosyal Medya uzmanlığı konusunda açılmış bazı kurslar var. Bu alanda gerekli sertifikasyonu almak, işe girişte sizi bir adım öne geçirebilir.Lakin Özel sektörde sertifika aransa da beceri ve kabiliyetlerinizin dışında geçmiş tecrübe ve projeleriniz, sizin işe alınmanızda olmazsa olmaz etken. Günümüz ve yakın gelecekte İyi bir sosyal medya uzmanın, işsiz kalması nerede ise imkansız. Şuan büyük şirket ve holdingler başta olmak üzere birçok işletme bünyesine sosyal medya uzmanı alıyor. Bazı kurumlar ise dışarıdan bu tür hizmetler satın alıyorlar.Teknoloji merakını; psikoloji, sosyoloji ve pazarlama stratejileri ile yoğurup, toparlayıcı ve yenilikçi çalışma stili ile hedef kitleye ulaştıran sosyal medya uzmanları ticaretten, siyasete bir çok alanda marka oluşturma ve tanıtımında öncü rol üstlenecek" ifadelerini kullandı. (EFE)