ASKF Kütahya Yönetim Kurulu üyesi Celalettin Altay, son haftalarda Tavşanlı ilçesinde yaşanan shalardaki tatsız olaylara değinerek spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu,

"Tüm spor kamuoyunu sağduyulu olmaya ve aklı selime davet ediyorum. Tavşanlı ilçemizde şölen havasında, müsabakalar yapmak varken, neyi paylaşamıyoruz? Bu olaylar sahalarımıza yakışmıyor. Biz her kesimin gıpta ile takip ettiği bir Tavşanlı amatör liglerinde, yaşanan tatsız olayların artmasından endişeliyiz.

Bütün kulüplerimiz başarıya endeksli takım yapınca, hırs ve stres artıyor. Başta yöneticilerimiz ve teknik adamlarımız olmak üzere, hepimiz sabırlı ve hoşgörülü davranarak, sporda şiddeti içimizde barındırmamalıyız. Olaylara tek taraflı bakınca herkes kendini haklı görüyor. Lütfen kendimizi, karşımızdakinin yerine koyarak, empati yapmaya çalışalım. Bizler rakiplerimiz varsa varız, ezeli rakip ebedi dostuz.

Seyirci taşkınlıklarına müdahale edebiliyorsak, birbirimizi üzmeden etmeliyiz. Aslında hepimiz biriz, aynı çevrede yüz yüze bakan insanlarız. Kol kırılmalı yen içinde kalmalı sözünü de hatırlatmak isterim.

Hiç kimse de dediklerimi yanlış anlamasın, yanlış yere çekmesin. Bizler Türk sporuna ve gençlerimize hizmet vermek zorundayız. Kavga ve şiddetten bizim insanlarımız zarar görecekse, yaptığımız mücadelenin hiç bir anlamı olmayacaktır." (Tİ - EFE)