Yulaf ve arpa hasadında sona gelinen, buğday hasadının başladığı Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde çiftçiler gece, gündüz mesai yapıyor.

Kütahya’nın verimli topraklarını kapsayan Altıntaş ovasında bu yıl kaliteli ve yüksek rekolte buğday bekleyen çiftçiler, hasat yoğunluğu yaşıyor.

İki hafta önce başlayan arpa ve yulaf hasatın da sona yaklaşıldı. Biçerdöverlerin buğday için yoğun mesaisi nedeniyle sırası anca gelenler, geceden sabaha tarlasındaki buğdayı biçtirerek ambarına taşıyor.

Hayvancılıkla uğraşanlar ise gece biçilen buğday sapının hayvanlar için daha doygun olduğu gerekçesiyle gece hasadını tercih ediyor.

Bölgede hem traktör hem de biçerdöverlerin ışıkları tarlaları aydınlatmaya devam ediyor. Hasadın 20 gün içerisinde tüm bölgede tamamlanması bekleniyor.

"Yoğun bir hasat dönemi geçiriyoruz"

Altıntaş Gıda tarım ve Hayvaclık Müdürü Fatih Yıldız bu yıl çiftçinin verimden memnun olduğunu söyledi.

Hem yoğunluk hem de serin ve nemsiz ortamda sap oranının daha çok olması nedeniyle hayvancılıkla uğraşanların gece hasadını tercih ettiğini ifade eden Yıldız, "Yoğun bir hasat dönemi geçiriyoruz. Son birkaç gündür çok az bir uykuyla hem sabah hem gece tarlalarda çiftçilerin biçme işlemi devam ediyor. Sap oranı gece daha fazla olduğu için bu ara gece sabaha kadar tarlalarda hasat devam ediyor." diye konuştu.(YD-EFE)