Kütahya’nın ilçelerinde askerlere düğün gibi uğurlama töreni düzenleniyor.

Altıntaş, Aslanapa, Simav ilçelerinde asker adaylarına ilçe merkezlerinde ve köy meydanlarında tören düzenleniyor ve askerlerin ellerine aileleri tarafından kına yakılıyor.

Anadolu kültürünün vazgeçilmezi asker eğlenceleri Kütahya ve ilçelerinde yaşatılmaya devam ediyor. Simav söğüt köyünden askere gidecek olan 7 asker için düzenlenen eğlencede hem hüzün, hem gurur bir arada yaşandı. İsmail Şahin, Ahmet Çakmak, Yiğit Sunal, Zafer Sümer, İbrahim Cintosun, Şaban Memiş, Nurullah Dönmez isimli asker adayları için düzenlenen asker eğlencesinde köy meydanı doldu taştı. Eğlencede askerler yöresel oyunları oynarken atılan paralar bir kutuda toplanıp askerler için ayrıldı.

Asker babası Halil Sümer, ’’Bizler yarım asırdan fazladır bu geleneği sürdürüyoruz. Askerlerimiz köy meydanında toplanırlar. Sevincimizle hüznümüzle onları tüm köylü olarak uğurlarız. Benim evladım da dahil olmak üzere artık onlar devletimize emanettir. Rabbim sağ salim gelmeyi nasip etsin. Her gün şehit haberleri duyuyoruz. Belki klasik cevap diyeceksiniz, ama ben evladımı vatanım için, bugünler için yetiştirdim. Bugün gururluyum, mutluyum’’ İfadelerini kullandı.(YD-EFE)