AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler ilçede faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Tavşanlı Belediyesi Toplantı Salonun da gerçekleştirilen toplantıda eğitim ve şehir planı başta olmak üzere önemli konular masaya yatırıldı. Milletvekili Vural Kavuncu, ilçede yapılan yatırımlardan bahsederek tolumun refahını arttırma konusunda ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sağlık başta olmak üzere, eğitim yatırımları, yol yatırımları, sektörel gelişmeler ile buna paralel olarak yürütülen Belediye yatırımlarının ilçeye farklı bir hava kattığını, birçok yerleşim yerinde ki yöneticileri kıskandırdıklarını söyledi.

STK temsilcilerinin görüş ve önerilerini dikkatle dinleyerek not alan Milletvekili Vural Kavuncu ve belediye Başkanı Mustafa Güler, merak edilen konulara açıklık getirdi. Eğitimde Ortaokul sıkıntısına değinen Milletvekili Vural Kavuncu, Eğitim Kampüsü projesinin hazırlık aşamasından çıkarak yatırım düzeyine ulaştığını, Devlet Hastanesi arkasın yapılacak proje ile birlikte bir çok okulun boşalacağını, sonrasında da yeni düzenlemeler yapılarak eksikliklerin giderileceğini söyledi. Toplantının önemli konu başlıklarından birisi de semt pazarları ve Cumartesi Pazarı’nın çarşı merkezine gelip gelmeyeceği oldu. Belediye Başkanı Mustafa Güler, bu konuda ki kararlarını vatandaşa sorarak, kapsamlı bir anket ve esnafın görüşlerini aldıktan sonra netleştireceklerini, ancak mevzuat gereği kurulacak semt pazarlarına da esnafın kendisini hazırlamasını istedi. Başkan Güler,“Biz Tavşanlımızda faaliyet yürüten, ekmeğini gerçek anlamda bu sektörden kazanan arkadaşlarımızın netleşmesini istiyoruz. Bizim pazarımızda emeklisi, memuru, işçisi de bir gün olsa harçlığımı çıkartayım diye geliyor Cumartesi Pazarı’nda 2 metrekare tezgah açıyor. Doğrusunu söylemek gerekiyorsa bu durumun yanlış olduğunu, düzenlemenin şart olduğunu düşünüyorum “ dedi.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise semt pazarlarının geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Her halde sadece Tavşanlı semt pazarlarında rastlayacağımız bir durum var. Piriz satılan tek pazarın Tavşanlı da kurulduğunu düşünüyorum. Sektörel gelişmeleri dikkate alarak semt pazarlarında sadece sebze ve meyvenin satılması gerektiğini düşünüyorum“ diye konuştu.

Tavşanlı Sebzeciler Odası Başkanı İbrahim Yılmaz ise bu konunun önemli olduğunu söyleyerek, “Bizim ekmek teknemiz araçlarımız. Dışarıdan getirdiğimiz ürünleri bu araçlarda pazarlıyoruz. Dolayısıyla çarşıya araç girmesin meselesinin düşünülmesi gerektiği kanaatindeyim. Bizler semt pazarlarına hazırlanalım. Çevremizde ki örnekler ele alınarak düzenli pazarlar oluşturulsun. Esnafın görüşü Cuma pazarında ki alanın kaldırılması yönündedir. Bizlerde çarşı merkezinde Pazar olmaması gerektiğini biliyoruz. Ama alternatifleri de esnafımız düşünülerek yapılsın. Ben burada çarşı esnafımıza hayret ediyorum. Arkadaşlar ’aman Cumartesi Pazarı kalkması, tezgahlar açılsın ama benim dükkanımın önüne açılmasın’ diyor. Allah aşkına biz bu tezgahları gökyüzüne mi açalım. Soruyorum kendilerine” diyerek sitem etti.

Toplantıda STK temsilcileri bu tür toplantıların Tavşanlı için önemli olduğunu söyleyerek sık sık bir araya gelinmesi gerektiğini, alınacak kararlar öncesinde kendileriyle yapılacak istişarelerin daha doğru sonuçlar doğuracağına inandıklarını söyledi.