Tavşanlı Belediye Tiyatrosu’nun sahnelediği “Ölüyorum Anne” isimli tiyatro oyunu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Tavşanlı’da son dönemin en çok konuşulan konularından birisi “Uyuşturucu Maddeler” konusuna dikkat çekilen oyuna gençlerin ilgisinin de yoğun olması protokol mensupları tarafından sevinçle karşılandı.

Yönetmenliğini Macit Çevikalp, Sahne Amirliğini Samet Dağ’ın üstlendiği tiyatro oyununda gençlerin uyuşturucu tacirleri tarafından nasıl tuzağa düşürüldüğü, henüz hayatlarının baharında ki gençlerin yaşadığı sıkıntılar, ailelerinin sosyoekonomik seviyesi her ne olursa olsun, çocuklarına karşı sorumluluklarını yerine getirmediklerinde yaşanabilecek ruhsal bunalımlar ve madde kullanımıyla birlikte gelebilecek felaketler anlatılıyor.

Yaklaşık 1,5 saat süren tiyatro oyunundan sonra gençlere seslenen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay ve İlçe Emniyet Müdürü Ümit Yücel, konuya hakim olduklarını ifade ederek, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini kaydetti.

Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, “Bu konu artık bir devlet meselesi haline gelmiştir. Hükümet kararlılıkla uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili çalışma yürütüyor. Bizde yerelde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bugün sahnelenene bu oyunun faydalı olacağını düşünüyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Emniyet Müdürü Ümit Yücel ise, Tavşanlı’da göreve başlayalı henüz 4 ay olduğunu hatırlatarak, “Buraya ilk geldiğim gün ilçemizde ki uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili bilgiler verildi. Bizde gençlerimizi bu illetten kurtarmak, tehlikeyi önceden önlemek için çalışma başlattık. Bu bağlamda liseli gençlerimize Kütahya’dan gelen arkadaşımız Burak Atmaca tarafından seminer verildi. Salonu dolu görmek bana mutluluk verdi. Ailelerimizin de bu konuda hassas olması gerekiyor. Çocuklarını takip etmeli, onlardan ilgilerini esirgememelidir” diye konuştu.

Ölüyorum Anne isimli tiyatro oyununun yönetmeni Macit Çevikalp ise sahneye çıkan birçok gencin ilk sahne tecrübesi olmasına rağmen son derece başarılı bir oyun sergilediklerini kaydederek, oyuncu arkadaşlarına teşekkür etti.(İÖ-EFE)