Torba Kanunla birlikte birçok kalemde devlet alacakları yapılandırılıyor. Tavşanlı Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Kaya, Trafik cezasından nüfus ve askerlik para cezalarına kadar bir çok kalemde sağlanan taksitlendirme imkanlarından yararlanmak isteyen vatandaşların Kasım ayı sonuna kadar kendilerine başvurması gerektiğini hatırlattı.

Bazı alacakların, 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tavşanlı Vergi Dairesi Müdürü Abdullash Kaya, yapılandırma kapsamını ve izlenecek yolu anlattı.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin, Kaım ayının son gününe kadar kendilerine başvuru yapmasını isteyen Kaya, bu kapsama giren Tavşanlılıları Vergi Dairesine beklediklerini söyledi.

Abdullah Kaya, “Bazı kamu alacakların, 6552 sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğ, Resmi gazete’de yayımlandı. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler bize başvurmalıdır. Vergi Dairemize olan borçlarının yapılandırılması ile ilgili müracaatlar Gelir İdaresi Başkanlığının gib.gov.tr internet sitesinden, Posta yoluyla ve vergi dairesine bizzat talepte bulunulabilecektir. Talebe göre iki ayda bir ödenecek şekilde 6,9,12,18 taksit yapılacaktır” dedi.(İÖ-EFE)