2006 yılı verilerine göre 6 milyon liraya yapılan ve 2014 yılında çalışması durdurulan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri için çiftçiler yardım bekliyor.

Kütahya’nın Pazarlar ilçesine Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Müdürlüğü tarafından 2006 yılında büyük ümitlerle açılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri’nin çalıştırılmaması bölge çiftçisini üzdü.

Tek geçim kaynağı tarım olan bölgenin büyük umutları ile açılan Pazarlar Entegre Soğuk Hava tesislerinin yaklaşık 3 yıl önce kendi haline bırakılması bölge çiftçisinin gelecek ümitlerini kırdı.

Ayrıca bu konu hakkında hiçbir yetkilinin açıklama yapmaması bölge halkı tarafından garip karşılanıyor. Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesisleri’nin kapalı olması bölge halkı tarafından üzülerek takip ediliyor.

Bölgenin tek geçim kaynağı olan tarıma vurulan büyük darbe olarak nitelendiren bölge çiftçileri yetkililerden yardım bekliyorlar.

Bölge çiftçileri adına konuşan eski İl Genel Meclis Üyesi Şaban Akgül, “ Pazarlar Entegre Soğuk Hava tesislerinin bir anda kapatılması biz çiftçilerde büyük hayal kırıklığına sebep oldu. Bölgemizdeki kiraz ve vişne üretimi Ülkemiz kiraz ve vişne üretiminde büyük yer teşkil ediyor. Bunun yanında sebze üretimi için uygun iklime sahip olan bölgemizde tesisle birlikte üreticilerimiz ekonomik anlamda kalkınma hamlesi yapacakken tesisin kapanması bizlerin gelecek ümitlerimizi kırdı. 2006 yılında faaliyete başlayan Pazarlar Entegre ve Soğuk Hava tesisleri 2014 yılında faaliyetini durdurdu. Ayrıca tesissin kurulduğu arazi rahmetli baba tarafından Entegre Soğuk hava tesisi yapılacak diye cüzi fiyatla verdi. Bu tesisin yeniden çalışmasını sağlamak için siyasilerden, bürokrasiden, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü ve Kütahya Bölge Müdürlüğünden tesislerin açılması için yardım bekliyoruz” dedi.(MB-EFE)