Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları destekleme Programı 9. Etap Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Hisarcık meslek Yüksek Okulu Amfisinde yapılan toplantıda katılımcılara Kütahya Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünce Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi (KKYDP) 9’uncu etap "Ekonomik Yatırım Projeleri" konusunda bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü teknik elemanı Ziraat Mühendisi Nesim Çevik, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, paketlemesi, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi ve depolaması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesisleri konularında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca toplantıda yüzde 50 hibe desteği sağlanan konular ele alındı.

Bilgilendirme sonunda çiftçilerden gelen sorular yanıtlandı.

Bilgilendirme toplantısına, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, İl Genel Meclisi Üyeleri ve üreticiler katıldı.(MA-EFE)