Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 91. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Salı günü saat 13.00’da Gediz Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Büstüne Çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 91. Yıl Dönümü etkinlikleri, 29 Ekim Çarşamba günü saat 09.30-09.45 arasında Kaymakamlık Makamında gerçekleştirilen Resmi Kabul töreni ile devam etti.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 91. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri için Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Gediz Belediye Hizmet Binası önündeki alana geçildi.

Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Turgut Çıtak, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Milli Eğitim Müdür Ahmet Aydın, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilkönce Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Avni Kula, Cumhuriyet ve demokrasinin milletler için en yüce ve en medeni yönetim şekli olduğunu belirterek, Atatürk’ün ilkeleri, muasır medeniyet düşüncesi ve söylemlerinden asla vazgeçilemeyeceğini söyledi.

Atatürk’ün emanet ettiği bu yüce değerlerin hiç taviz verilmeden korunması gerektiğini belirten İlçe Kaymakamı Avni Kula, onun emanetinin öğrencilerle kuşaktan kuşağa taşınacağını sözlerine ekledi.

Kaymakam Avni Kula’nın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Şiirlerin ardından, daha önce çeşitli dallarda ödül kazanan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

İlçedeki tüm okul öğrencilerinin protokol önünden yaptıkları geçiş töreni tüm vatandaşlar arasında duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 91. Yıl Dönümü ve Cumhuriyet Bayramı Törenleri Gedizli tüm vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izlenirken, törenler alkışlarla sona erdi.(MA-EFE)