Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde pazarda satılan çürük armutlar organik olduğu gerekçesiyle vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Bursa’dan ilçe pazarına getirilen deveci cinsi çürük armutlar organik ve 3 kilosunun 5 TL olması nedeniyle adeta kapışılıyor.

Bir aydan beri ilçe pazarında çürük armut satışı yaptığını söyleyen Mehmet Şirinçelik, ”Bursa’nın Gürsu ilçesinde 1000 adet armut ağacım var. Bunların hiç birinde zirai ilaç kullanmıyorum. Bu nedenle armutlarda çürükler oluşuyor. Çürük olmayan armudu bulmak çok zor. Ancak bu çürükler çok derinlere gitmiyor. Çürük kısmını kesip attıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Hatta ilk zamanlarda vatandaşlar armutların çürük olduğunu gördüklerinde, “Bunlar dip armudu mu?” diye soruyorlardı. Armutlar doğal, lezzetli ve ucuz olduğu için satışlarımız her geçen gün arttı” dedi.

Nurullah Bilgin isimli vatandaş armudun çürük olmasına rağmen çok lezzetli olduğunu belirterek, ”Öteden beri, ’Kurdun kuşun yediği organiktir’ diye bilinir. Bizlerde organik ve ucuz olması nedeniyle çürük armudu tercih ediyoruz” diye konuştu. (MA-EFE)