Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Osman Oral, can ve mal kaybını tehdit eden derelerin ıslahından sonra bu alanlara koruma bandı ve korkuluk yaptıklarını söyleyerek, “Şahin ve Köseler köylerimizde başlattığımız çalışmalar devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Oral, Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak köylerde yapılan alt yapı çalışmalarıyla beraber üst yapı ile değişik konularda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, dere ıslahı yapılan köyler de can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan derelerin etrafına koruma bandı ve korkuluk yaptıklarını açıladı.

Yapılan açıklamada ilk örneklerini Şahin ile Köseler köyünde uyguladığı bildirildi.

Osman Oral, “Tavşanlı köylerinde Özel İdare ve Birlik ödenekleri çerçevesinde yol, kanalizasyon, içme ve sulama suyu, köy konağı, çok amaçlı salon, parke vb. işlerin yanında köylerin sosyal görüntüsünü iyileştirecek faaliyetler kapsamında çöp toplanmasıyla, çevre temizliğine önem veriliyor. Diğer taraftan köy içlerinden geçen ve ıslah edilen derelerin açık olan kenarlarının can ve mal güvenliğini tehdit etmemesi için çalışma başlattık. Özellikle Şahin ve Köseler köylerinde bunun için ayrı bir çalışma yaparak dere kenarlarına koruma bandı ve korkuluk yaptık. Hizmetlerimizde İl Genel Meclis üyeleri-Birlik Encümeni, Özel İdare ve Kaymakam Numan Hatipolu’nun emekleri vardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan çalışmalar ile ilgili görüşlerini aldığımız Köseler Köyü muhtarı Halil Dayan ise yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu, köyün adeta çehresinin değiştiğini belirtti. Duyan İl Genel Meclis üyelerine ve emeği geçenlere köy halkı adına teşekkür etti.(İÖ-EFE)