Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Kütahya’da göreve başladığı ilk gün, bir diseksiyon hastasını sağlığına kavuşturdu.

Kalp Damar Cerrahisinin en büyük ve en ölümcül durumlarından biri olan kalpten çıkan ana atardamar ’aort’ un yırtıldığı Sadullah Özkan isimli hasta, DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, Op. Dr. İbrahim Fevzi Özdomaniç ve Op. Dr. Aslı Gözüaçık ile birlikte ilk defa yapılan başarılı bir ameliyat ile yırtılan ana damarı değiştirildi.

Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural, İstanbul, Ankara ihtisas hastanelerinde bile ölüm oranı yüzde 70-80 olan bu hasta grubu için çok büyük bir başarı olduğu belirtti. Vural, “Hastanın 81 yaşında oluşu ve bu kadar acil ve ölümcül bir durum oluşuna rağmen hasta başarı ile ameliyat edildi ve yoğun bakımdan başarı ile servise çıkıp 7.gün taburcu edildi" dedi.

DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Birimi’ne yeni gelen Prof. Dr. Ahmet Hakan Vural ile daha güçlendiğini bildiren Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Ahmet Büber, “Birçok yenilik ve ilkleri başaran hastanemiz güçlü ve azimli bir ekip ile çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Yine Kütahya’da yapılamayan bir ameliyat daha gerçekleşmiş ve Kütahya için Sağlıkta önemli bir adım daha atılmıştır, ekibimizi kutluyorum. Hastanemizde ki yapılan ilkler birçok insanımızın sağlığı için fayda sağlamaktadır. Başarıları ile adından söz ettiren Kalp Hastalıkları birimi, Poliklinik hizmetleri ’de hastanede giriş katına alınarak kalp hastalarımızın üst katlara kadar çıkarak yorulmaları engellenmiştir. Bu konuda hastalarımızdan olumlu yaklaşımlar almaktayız” diye konuştu.

Sağlığına tekrar kavuşan Sadullah Özkan ve yakınları Vural ve ekibine teşekkür etti. (EFE)