Doktor Tuba Seferoğlu Çekiç, bağış konusunda bilinçlenmenin şart olduğunu söyleyerek Türkiye’de bağış bekleyen hastaların sadece yüzde 10’luk kısmına çare bulabildiklerini kaydetti.

Tavşanlı Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi Anestezi Uzmanı Dr. Tuba Seferoğlu Çekiç, organ bağışı hakkında açıklamalarda bulundu. Seferoğlu, geçmiş yıllara oranla bağış konusunda toplumsal bilincin oluştuğunu ancak istenen düzeyinde çok uzağında olduklarını kaydetti. Çekiç, konuşmasında istatistiklerde İstanbul, İzmir ve Muğla illerinin ilk sıralarda yer aldığını Kütahya’nın 53. sırada bulunduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “ Organ bağışında almamız gereken mesafeler var. Hiç kimse sizin yada akrabalarınızın izni olmadan organlarınızı kullanamaz. Bu konuyu detaylı düşünerek bir hayat kurtarmanın önemini hissederek karar vermelisiniz. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Organ Bağışı Haftası’nda altı çizilmesi gereken sözleri var. Görmez, bağış yapmanın dinen sakıncası olmadığını, gayri Müslim vatandaşlarımızın organlarını kullanmanın da hiçbir şekilde dine aykırı olmadığını söyledi. Yüce kitabımız Kuranda da hayat kurtarmanın ne kadar büyük bir sevap olduğu vurgulanmaktadır. Halkımız bağış konusuna duyarlı olmadır.“

Dr. Tuba Seferoğlu Çekiç, Türkiye’de 21 bin 804 hastanın böbrek, 526 kişinin kalp, 2 bin 136 kişinin Karaciğer, 3 bin 19 kinin kornea, 239 kişinin de pankreas beklediğini hatırlatarak, bu beklentilerden sadece yüzde 10’nu karşılayabildiklerini ifade etti.(İÖ-EFE)