Tavşanlı İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Çetin, köylere yapılan Düğün Salonu çalışmalarını değerlendirdi. 17 köyde yürütülen projelere 2014 yılında 252 bin TL harcandığını belirten Çetin, “Önümüzde ki yıllarda ihtiyaç duyulan köylerimize benzer projeler hazırlayarak hizmet götüreceğiz. Düğün Salonlarımız halkımıza hayırlı olsun“ dedi.

Tavşanlı İl Genel Meclis üyesi Mehmet Çetin, Tavşanlı Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak köylerde yapılan alt yapı çalışmalarına ilaveten değişik konularda çalışmalar yapıldığını belirterek; artık sosyal yaşantının bir sonucunda ihtiyaç olarak ortaya çıkan cenaze, mevlüt, hatim, kına, hayır yemekleri gibi pek çok işin bir çatı altında toplandığı Düğün Salonları’na önem verdiklerini kaydetti.

Mehmet Çetin, bu projeleri köy muhtarlarıyla birlikte programladıklarını, öncelikle kullanılmayan eski okul binalarının değerlendirilerek tadilat yapılmak suretiyle hizmete alındığını ifade etti.

2014’te 17 köyde yürütülen çalışmalarda Özel İdare kaynaklarından yaklaşık 252 bin TL harcandığının bilgisini veren Çetin, “ Tavşanlı köylerinde Özel İdare ve Birlik ödenekleri çerçevesinde yol, kanalizasyon, içme ve sulama suyu, köy konağı, imamevi, çoban evi, cami onarımı, tuvalet, parke gibi işlerin yanında sosyal alanda ki eksikliklerin giderilmesi için projeler hazırlıyoruz. Ağaköy, Akçaşehir, Arifler, Çıkrıcak, Çobanköy, Devekayası, Emirler, Gazelyakup, Gümüşgölcük, Karaköy, Karapelit, Kargılı, Karlıköy, Kışlademirli, Sekbandemirli ve Üyücek köylerimizde öncelikle atıl duran ve kullanılmayan okul binalarının onarımıyla Çok Amaçlı Salon-Düğün Salonu yapımına ağırlık verdik. Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç olan köylere de aynı projeleri götüreceği" diye konuştu.

İl Genel Meclis üyesi Mehmet Çetin, köylerde yürütülen çalışmalarda emeği geçen İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Genel Meclis üyeleri, Birlik Encümeni ve Özel İdare Müdürlüğü’ne de teşekkür etti.(İÖ-EFE)