Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Emet Meslek Yüksekokulunda mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan mezuniyet töreninde açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yrd. Doç.Dr Hasan Bircan, iki yıl önce kendilerine emanet ettikleri çocuklarının bugün mezuniyet törenlerine katılan ailelerine katılımları için teşekkür etti.

Bircan,“Bizler hep birlikte bir aileyiz. Sizleri daima evlatlarımız olarak gördük, hocalarımız ile birlikte sizleri geleceğe hazırlamak için çaba sarfettik. Kaliteli eğitim vererek gelecek kariyerinizde sizleri farklı kılmak için elimizden geleni yaptık. İnanıyorum ki aldığınız eğitim sizleri farklı kılacak. Eğitim sadece okul hayatı ile sınırlı değildir,ömür boyu devam eder.Sürekli kendinizi yenileyin. Vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi seviniz. Milli ve manevi değerlerine bağlı birer vatan evladı olunuz. Yolunuz, bahtınız, aklınız ve ufkunuz açık olsun “dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet belediyesi olarak gençlerin ilçede rahat bir eğitim görebilmeleri için üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, ”Şu an okuduğunuz binamız Emet Belediyemiz ve halkımız ile birlikte sizlerin daha iyi şartlarda eğitim görebilmeniz için yapılmıştır. Belediyemizce bu yılın başında bitirilen kafeteryamızda rektörlüğümüze devredildi. Hükümetimizin destekleri ile KYK yurdumuzda en kısa sürede hayata geçecek. Sizlerin her birini ilçemizin kültür elçileri görüyoruz. Yaşamınız boyunca hayatınızın en güzel yıllarının geçtiği ilçemizi unutmayınız. Sizlere her zaman kapılarımız açık. Ailelerinizle birlikte sağlıklı mutlu ve başarı dolu günler diliyorum “dedi.

Okul birincisi Çocuk Gelişimi Bölümü birincisi Tuğba Gezer’in konuşmasının ardından üniversite folklor ekibinin gösterisi sunuldu. Mezun olan öğrencilerin isimlerinin okunduğu ve bölümlerinde ilk 3’e giren öğrencilere plaket ve belgelerinin verildiği tören keplerin havaya atılması ile sona erdi.

Emet Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törenlere Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon Komutanı Murat Kılıçaslan, Emniyet Müdürü Gökhan Yıldırım, Emet Bor İşletme Müdürü Metin Aslan, oda başkanları,daire müdürleri, öğrenciler,öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.(EFE)