Kütahya’nın Emet ilçesinde, ortaklarının yüzde 80’ni Eti Bor işçilerinden, yüzde 20’si ise öğretmen ve sağlık personelinden oluşan Cevizdere toplu konut kooperatifinde tamamlanan 118 dairenin tapuları düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet Bor İşletme Müdürü Metin Aslan, Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı İbrahim Erdoğan, Emet Cevizdere Kooperatifi Başkanı Dr.Mehmet Savaş’ın katıldığı tapu dağıtım töreninde 35 adedi 133 metrekare 3+1, 83 adedi 95 metrekare 2+1 konutların tapuları protokol üyelerince hak sahiplerine dağıtıldı.

Emet ilçesinde yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle Emet Bor işletmesinde çalışan işçi ve memurlar başta olmak üzere, ilçedeki kamu görevlilerinin ortak olarak katıldığı kooperatifin konut yapımı için 2012’de yola çıktıklarını belirten Kooperatif Başkanı Dr.Mehmet Savaş,“Şükür ki bugün tamamlanan konutların tapularını kooperatif ortaklarımıza vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ortaklarımızın Kuruluş yeri, işçilik ve evlerin kullanım ve dizaynları ile ilçemizde örnek teşkil edecek bir site oluşmuştur. Evlerimiz sahiplerine hayırlı olsun. Aileleri ile birlikte uzun yıllar sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum.”dedi.

Dr.Savaş, kooperatif olarak ayırdıkları ortak yaşam alanında Emet Belediyesinden çocuk oyun parkı talep ettiklerini ayrıca 118 ailenin taşınması ile yeni bir mahalle hüviyetine bürünecek sitelerinde çevre düzenlemesi ve parke taşı döşeme, yaya kaldırımı yapılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Törene katılan Belediye Başkanı Mustafa Koca, belediye olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ve çevre düzenlemesi ile oyun parkı taleplerini yerine getireceklerini söyledi.(EFE)