Tavşanlı Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kütahya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile ortaklaşa hazırlanan esnaf odaları girişimcilik eğitimi adlı proje Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Tavşanlı Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kütahya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odalarının iş birliğinde hazırlanan esnaf odaları girişimcilik eğitimi projesi Zafer Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı.

Konu ile ilgili olarak ve 4 oda adına bir açıklama yapan Kütahya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Durmuş, “ Esnaf Odası başkanları olarak temel görevlerimiz olan ahilik kültürünü esnafımıza yaşatmak teknolojik gelişimini sağlamak devletimizin desteklerini esnafımızla buluşturmak başlıca görevimizdir. Geçimini her türlü zorluklar içerisinde çalışarak alın teri ile kazanan helal kazanç sahibi çok değerli esnaf arkadaşlarımıza hizmet etmek biz oda başkanları için gurur vesilesidir. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2014-4 teknik destekleme programı kapsamında Tavşanlı Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası, Kütahya Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kütahya Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile hazırlanıp zafer kalkınma ajansına sunulan esnaf odaları girişimcilik eğitimi adlı projemiz zafer kalkınma ajansı tarafından desteklenmeye layık görülmüştür. proje kapsamında 30+30 60 kişiye Tavşanlı Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Salonu’nda, Kütahya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü eğitim salonunda 10 gün süreyle 70 saatlik temel girişimcilik eğitimi verilecektir. Eğitimler sonunda KOSGEB tarafından onaylı girişimcilik sertifikası katılımcılara verilecektir. KOSGEB’ten 30 bin TL hibe 70 bin TL 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi alınabilecektir. Bu girişimcilik projemizin onaylayan zafer kalkınma ajansına teşekkür eder. Tavşanlı ve Kütahya esnafımıza hayırlı olmasını dileriz “ ifadelerini kullandı.(HD-EFE)