Kütahya Evliya Çelebi İlkokulu Müdürü İsmail Güven, okul öğretmenleri ile okul öğrencileri, Evliya Çelebi Haftası olması ve ’Evliya Çelebi’nin Torunu Minik Seyyahlar Projesi’ni tanıtmak için Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na projeyi anlatan Evliya Çelebi İlkokulu Müdürü İsmail Güven, “Okulumuzun hazırladığı proje kapsamında öğrencilerimiz arasından temsili Evliya Çelebi’ler seçtik. 3 Mayıs’ta da Evliya Çelebi’nin hayatını içeren bir bilgi yarışması düzenleyeceğiz. Bu projeyle Evliya Çelebi’yi hem öğrencilerimize tanıtmış, hem de Kütahya’nın değerlerine vurgu yapmış oluyoruz. Bilindiği gibi, ünlü seyyah Evliya Çelebi Kütahyalıdır” dedi.

Ziyaretten ve projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bu tür projelerle şehrimizin değerlerini tanıtmanız ve bunu da minik kardeşlerimizle yapmanız bizleri çok mutlu etti. Belediye olarak tarihimize, örf ve adetlerimize, şehrimizle özdeşleşmiş büyüklerimize sahip çıkma gayreti içerisindeyiz. Biz belediye olarak bu projeyi sonuna kadar destekliyor, böyle güzel bir projeye imza attığınız için sizleri tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaretin sona ermesinin ardından minik seyyahlarla sohbet edip onlarla ilgilenen Saraçoğlu’na, minik öğrenciler Evliya Çelebi ile ilgili şiirler okuyup, çiçek hediye etti. (EFE)