Kütahya yolu üzerine yapılması planlanan Galericiler Sitesi’nin geçici olarak eski hayvan pazarında hizmet vermesi kararlaştırıldı. Bu alanda ki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ve ilçe merkezinde ki 42 otomobil, 5 traktör galericisinin taşınacağı bildirildi.

Tavşanlı Belediyesi’nin 2015 projeleri arasında bulunan Galericiler Sitesi’ne ilişkin çalışmalar başladı. Kütahya yolu üzerine yapılması planlanan sitenin geçici olarak eski hayvan pazarında hizmet vermesi kararlaştırılırken, bu alanda ki işlerinde en kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Galerici esnafıyla yapılan görüşmeler sonrası ileriye dönük planlar çerçevesinde çarşı merkezinde yapılan alt yapı ve yol çalışmalarından dolayı ilçe merkezinde kalan oto galericilerin mağdur olmamaları için böyle bir uygulamaya gidildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Güler; “Tavşanlı’yı bir marka şehir haline getirme noktasında yeni projelerle hedefimize emin adımlarla ilerlemekteyiz. Tavşanlı’nın sorunlarına günlük olarak değil kalıcı çözümler sunmaya çalışıyoruz. Bütün çalışmaları yakından incelemekteyim. Yapacak olduğumuz galericiler sitesinin projesini gerçekleştirirken ilçe merkezinde kalan galericilerimizin mağduriyetini önlemek için geçici olarak eski hayvan pazarının bulunduğu alanı kendilerine tahsis etmeyi uygun gördük. Bu uygulama ile galericilerimiz şehir merkezinde kalmış olacak “ dedi

Atıl vaziyette bekletilen alanın böylelikle kullanışlı bir hale geleceği düşünülürken, alanda 42 oto galericisi ve 5 adette traktör galericisi hizmet verecek.