Kütahya’da ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü erken kutladı.

Simav’ın Belediye Başkanı Süleyman Özkan’ın davetlisi olarak eş ve çocuklarıyla birlikte ilçeye gelen gazeteciler, şifalı sularıyla ünlü Eynal Kaplıcaları’nda, günlerini kutladılar.

Belediye Başkanı Süleyman Özkan, gazetecileri Simav’da görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Böyle birliktelikler güzel. Neden Gediz, neden Simav, neden Tavşanlı ilçeleri olarak bir araya gelmeyelim, dayanışma içinde olmayalım. Sadece Kütahya bir şey ifade etmiyor. Ama ben ilçelerle il merkezimizin henüz dayanışma içinde olmadığını görüyorum. Kütahya bize uzak geliyor. Kütahya bazen Simav’ı göremeyebiliyor. Biz bundan endişe ediyoruz. Ama bundan sonra inşallah sabır edip siz değerli gazetecilerin ilgisiyle birlikte güzel şeyleri yapmayı planlıyorum" diye konuştu.

Özkan, Eynal’a 2 yeni otel yapacaklarını dile getirdi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu kendilerini en iyi bir şekilde ağırlayan Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve eşi Ayten Özkan’a teşekkür etti. Tunçoğlu, Kütahya’nın ilçeleriyle bir bütün olması halinde il merkezi kavramını kazanacağını ifade etti.

Tunçoğlu, konuşmasından sonra Özkan’a üzerinde cemiyetin ambleminin yer aldığı çini tabak ile kendisinin kaleme aldığını ’Dünyada ilkler ve Sırlar Kenti Kütahya’ isimli kitabını hediye etti.

Başkan Tunçoğlu ve gazeteciler, Simav’ın Sesi Gazetesi’ni de ziyeret etti. Gazetenin sahibi Mehmet Adil Turgut, basın mensuplarına ilçe ve gazete hakkında bilgiler sundu.

Gazeteciler, daha sonra Gölcük yaylasına çıkarak burada stres attı. (EFE)