Kütahya’nın Gediz ilçesinde, yeni yapılan 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi ile Jandarma Karakolu arasında ulaşım sağlaması için planlanan yeni yol çalışmaları başladı.

Konu hakkına bilgi veren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “İlçemizde yapılmakta olan yeni 100 yataklı Devlet Hastanesi Binasının tamamlandığında ulaşımın daha iyi sağlanması amacıyla yeni yol yapımı için çalışmalara başladık. İlk olarak yol aksı belirlendi ve arazi üzerinde işaretlendi. İşaretlenen yol aksında çalışmaların yapılabilmesi ve yeni yolun açılması amacıyla kamulaştırma çalışmalarına başlandı.

14 metre genişliğinde ve 7 yüz metre uzunluğunda gerçekleştirilecek yeni yol ile hastaneye gelebilecek acil hastaların şehir içerisine girmeden direk olarak hastaneye ulaşımları sağlanacaktır. Acil durumlarda saniyelerin önemi vardır. Bu yol bu konuda büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi.

Gediz Devlet Hastanesi yanından başlayacak olan yeni yolun Galericiler meydanına indikten sonra Jandarma kavşağına bağlanacağı bildirildi. (MA-EFE)