Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı öğrencileri için Akgün Seramik Fabrikasına teknik gezi düzenlendi.

Teknik geziye Gediz Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı 2. sınıf öğrencilerinden 50 tekniker adayı ile birlikte Öğr. Gör. İsmail Alsaç, Öğr. Gör. Mustafa Ercire, Öğr. Gör. Enes Ataş, Öğr. Gör. Gencer Sarıoğlu ve Öğr. Gör. Mehmet Mutlu, katıldı. Akgün Seramik Fabrikası yetkililerince karşılanan öğrenci grubu, tesislerin bütün bölümlerini gezerek genel üretim hakkında bilgi aldılar. Hammadde girişinden mamul ürün stok sahasına kadar olan bütün otomasyon ağı ve AR-GE bölümünde teknik inceleme yapan öğrencilere, seramik üretiminin her aşamasına ilişkin uzman kişiler tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Akgün Seramik Fabrikasının üretim ve AR-GE birimlerini gezen öğrenciler, teorik bilgilerinin uygulama alanlarını görme fırsatı yakaladılar.

Teknik gezi sonunda Akgün Seramik Fabrikası Üretim Müdürü Ülfet Bayram, öğrencilerin iş süreçleri hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler ve öğretim görevlileri, kendilerine yardımcı olarak bilgi veren fabrika yetkililerine teşekkür ederek fabrikadan ayrıldılar.