Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Gediz Öğrenci Yurdunda kalan kız öğrenciler için “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” konulu liderlik semineri düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi YURT-KUR Eğitim Seminerleri çerçevesinde YURT-KUR Gediz Yurt Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı” konulu liderlik semineri Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Yıldırım tarafından verildi.

Yrd. Doç. Dr. Besim Yıldırım, seminerde yaptığı konuşmasında, teknoloji ile birlikte geleneklerimizde, sevinç ve acılarımızın paylaşımlarında, alışveriş yöntemlerimizde yaşanan değişimlerden bahsederek, teknoloji amaç mı araç mı sorusu üzerinde durdu.

İnternet bağımlılığının kimyasal olmadığı halde en tehlikelisi ve günümüzde en yaygın olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Besim Yıldırım, internet ortamındaki Facebook ve Twitter kullanımı ve internetin insanlar üzerindeki etkilerini tüm öğrencilere ayrıntılı şekilde anlattı.

Yurt Müdür Vekili Figen Börek, “Arada kısa videolara yer verilerek gerçekleştirilen seminer sohbet şeklinde olmuştur. Öğrenciler, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Besim Yıldırım’ın anlattığı konuları ilgiyle dinlediler ve merak ettikleri konular hakkında sorular yönelterek bu alanda önemli bilgiler elde ettiler” dedi.(MA-EFE)