Kütahya’nın Gediz ilçesinde Kaymakam Avni Kula ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, 3 okulda açılan yaz kurslarını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Millî Eğitim Bakanlığınca Gediz’de ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik açılan Destekleme ve Yetiştirme kursları kapsamında Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi, Gediz Fen Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyarette eden Kaymakam Avni Kula ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın kurslar hakkında okul müdürlerinden bilgi aldıktan sonra öğretmen ve öğrencilerle sohbet ettiler.

Ziyarette kurslar hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, kursların ortaokul ve lise müfredatı kapsamındaki derslerden açılabildiğini söyledi. Yaz döneminde çoğunlukla 8. ve 12. Sınıf öğrencilerinin yoğun bir kurs talebinde bulunduklarını belirten Müdür Aydın, "Biz de programlarımızı sınavlara dönük olarak hazırladık. Şuanda İlçe genelinde tüm lise öğrencilerimizin katıldığı 4 kurs merkezi oluşturduk ve ortaokullara yönelikte 12 okulumuzda kurslarımız açıldı. Liselerde 415, ortaokullarda ise 813 öğrencimiz bu kurslara katılmaktadır’’ dedi.

Kurslara yoğun katılım dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Kula, “Öğrencilerimiz zamanlarını iyi değerlendirmeli, yaz tatilinde açılan bu kurslara katılıp, ders çalışarak geçiren öğrencilerimizin daha başarılı olacaklarına inanıyorum. Tüm öğrenclerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kurs merkezlerine yapılan ziyaretler sonrası Kaymakam Avni Kula ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın inşaatı tamamlanmak üzere olan ve 2017-2018 Eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek olan Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi okul ve yurt binalarında incelemelerde bulundu.(RB-EFE)