Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, gelir getirici ormanlar kurmaya devam ediyor.

Şahmelek köy ormanında fidan dikim etkinliği Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü’nce tesis edilen 12 adet Gelir Getirici Türler Köy Ormanları’nın sembolik dikim çalışması nedeniyle düzenlendi.

Törene Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Aydın, Tavşanlı İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, , Belediye Başkan Vekili Ahmet Akif Arslan ve yardımcısı Mehmet Atabay ile Tavşanlının tüm daire amirleri ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Mehmet Erginbay, ’’2013 yılında oluşturdukları 10 adet Gelir Getirici Tür Ormanının devamı olan ve köy muhtarlarımızın talebi doğrultusunda 2014 yılında 12 Adet Gelir Getirici Köy Ormanı tesisi ettiklerini toplam 40 Ha. sahada 1.984 adet ceviz fidanı 10.384 adet badem fidanı dikimi yaptık. Ayrıca bu yıl İlçe merkezimizin Baraman Mevkiinde tesis ettiğimiz 66 Ha.lık ağaçlandırma sahasına da 13.000 adet badem fidanı dikilerek son iki yılda Tavşanlı İlçe genelinde yaklaşık 50.000 adet badem fidanını toprakla buluşturduk. Bunların ileriki dönemlerde Tavşanlı Halkının gelirine bir katkı sağlayacağını her yıl bu sayıyı daha da artırarak Tavşanlıyı bir badem merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’da, "Özellikle son 2 Yılda Tavşanlı’da yaptıkları dikim çalışmalarında da vatandaşa gelir getirecek Ağaç türlerinin dikimine öncelik vermeleri vatandaşla iç içe Ormancılık yapmak istediklerinin en büyük göstergesidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve bu çalışmalarının artarak devam etmesini Tavşanlı halkı adına diliyor ve bekliyorum” diye konuştu.(EFE)