TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, MHP’li Alim Işık’ın Kütahya’ya zarar verdiğini söyledi.

Işık’ın verdiği demeçleri büyük bir üzüntüyle okuduğunu dile getiren Kinay, "Kırmızı plaka takıntısı olan bir garip muhalefet anlayışına cevap vermek ne derece doğrudur bilmiyorum ama sürekli bizleri kötüleyerek seçmenleri helal oy verenler vermeyenler diye ikiye ayıran bir muhalefet anlayışına cevap vermek, en azından doğruları aktarmak adına yerinde olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca, sanki söylenenleri kabulleniyormuş gibi anlaşılacağı için cevaplama gereği hissediyorum. Alim Işık’ın basına verdiği demeci Kütahya adına büyük bir üzüntüyle okudum. Bu nasıl bir zihniyettir ki, Kütahya’ya verilen Komisyon Başkanlığı makamı her fırsatta eleştiri konusu yapılıyor? Alim Işık kendi söylediğine kendi inanan bir yapıya sahip. Ona göre Komisyon Başkanı olduğum için özelleştirmeleri engellemem gerekiyor. Kardeşim, AK Parti Hükümetleri yapılacak özelleştirmeleri 12 yıldır zaten ilan etmiş bir Parti. Milletimiz de bunu bilerek oylarını veriyor. Ben Özelleştirmeye karşıyız demedim ki. Bilakis özelleştirmenin gereğine inandığımı bu konular açıldığında dile getirdim. Peki ya siz özelleştirmeye karşı mısınız?" dile konuştu.

"BUNLAR ESKİ TÜRKİYE’Yİ İSTİYOR"

Alim Işık’ın özelleştirmelere karşı çıkmasına bin anlam veremediğini ifade eden Hasan Fehmi Kinay, "MHP’nin özelleştirme konusundaki karnesine bakalım. Mesela siz 2001 yılında Ulaştırma Bakanı olsaydınız, Telekom Özelleştirmesine karşı gelseydiniz akıbetiniz ne olurdu? Önce Sayın Bahçeli sizi uyumsuzluk nedeniyle Bakanlıktan alır, sonra da siz MHP’den istifa ederdiniz. Tıpkı Enis Öksüz gibi. Mesela Azot, Şeker, Eti Gümüş Seyitömer özelleşmeseydi, hatta burada çalışan işçiler yetmiyormuş gibi binlerce işçi daha alsaydık ve Türkiye’yi batırsaydık daha mı iyi olurdu. Birileri kamuda işçi olarak çalışırken diğerleri dışarıda kalsaydı, daha mı iyi olurdu? Peki bu hak mıdır? Herkesi kamuda memur, işçi yapmak mümkün müdür?Yıllarca KİT’ler arpalık olarak kullanıldı. Bizzat MHP bu KİT’leri kontrol etmek istedi. Daha fazla yandaş nasıl alırım hesabı yapıldı. CHP’liler bir taraftan MHP’liler bir taraftan yıllarca KİT’ler bir avuç partizanın iş kapısı oldu. Biz buna karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Devlet, ekonomide işletmeci rolünde olursa, Partizanlık burada ülke ekonomisine zarar verir ve devlet IMF’ye avuç açacak duruma gelir.Bunlar eski Türkiye’yi istiyor. Biz KİT’lere yığınla personel alıp, bunun bedelini 77 Milyona ödetmedik.Ya siz hangi gezegende yaşıyorsunuz? Özelleştirmeyi Sovyet bloku çoktan tamamladı. Siz hala ucuz siyasetle meşgulsünüz. Özal döneminde yani 1986 yılında kurulan özelleştirme idaresi sizin döneminizde kapandı mı? Aslında 57. Hükümet bu özelleştirme konusunda ikircikli davranmayıp, Apo’nun aslımasını önleme konusundaki kararlılığını bu alanda da göstermiş olsaydı belki IMF’den borç alıp kaynakları çarçur etmez ve popülist siyasetle ülkesine zarar vermezdi. 2001 yılı derin ekonomik buhranını bu ülkeye yaşatmazdı. Yani sizin yapmak isteyip de bir türlü yapamadıklarınızı biz 12 yıldır yapıyor ve bu yüzden Türkiye’yi istikrar içinde kalkındırıyoruz" şeklinde konuştu.

"KABE İMAMLARININ KÜTAHYA’YA GELMESİNİ BİLE ELEŞTİRİ KONUSU YAPTI"

Alim Işık’ın Kabe imamlarının Kütahya’ya gelmesini bile eleştiri konusu yaptığını anlatan Hasan Fehmi Kinay, "Alim Işık bazen bizleri kötüleyeyim derken Kütahya’ya zarar veriyor. Zaten hayırlı bir iş için gelip hep birlikte şunu yapalım dediğini duymadım. Kütahya’ya yapılan iyi şeylerden rahatsız oluyor. Eğer çekememezlik olmasa Zafer Havaalanı açılışına davet edildiğinde gelirdi. Bakın iyi şeylere nasıl karşılık veriyor; örnek mi, Kütahya’da eczaneler Türkiye’ye örnek gösterilecek bir uygulama başlattı. Köylere ilaç servisi yapmaya başladılar. Işık, bunları soru önergesi vererek AK Parti propagandası yapılıyor diye eleştiri konusu yaptı.Bir başka örnek, Cumhurbaşkanımızı övücü sözler söyleyen Kabe imamlarını soru önergesi vererek eleştiri konusu yaptı. Bunların muhalefet anlayışı kıskançlık üzerine kurulu. Şimdi de Putin övdü diye soru önergesi verebilir. Her vesileyle kırmızı plaka vurgusu yapıyor. Biraz sakil kaçıyor ama ne yapalım huyu bu. Geçimsiz olduğunu yakın çevresi daha iyi bilir. Bu arkadaşımız Simav’da Dekanlık görevinden alınacağını anladığında kendisine cemaatçi diyenleri Savcılığa şikayet etmiş. Sonra üst yönetimi mahkemeye vermiş. Yani görev yaptığı Üniversite’de bile herkesle mahkemelik olmuş. Bunlar gerçekler" ifadelerini kullandı.

"YAKINDA OTURUP BİR BARDAK ÇAY İÇECEK KİMSESİ KALMAYACAK"

MHP’li Alim Işık’ın 8 yıldır milletvekili olduğunu anımsatan Milletvekili Kinay, "Bugün Kütahya Valisi, Belediye Başkanı ile mahkemelik. Milletvekilleriyle davalık olalım diye çaba sarf ediyor. İnsan 8 sene Milletvekili olacak ve kavga etmediği kimse kalmayacak. Bir bardak çay içebileceği kimse olmayacak. Böyle Vekillik yapsan ne olur yapmasan ne olur.Bizden önceki Milletvekillerimize saygı da kusur etmedik. Hepsiyle görüşürüz. Ama bu arkadaşın hali başka. Geçimsiz ve yaralayıcı biri. Allah ıslah etsin diyor, Kütahya’ya daha fazla hizmet için bunlarla daha fazla vakit harcamaya gerek görmüyoruz. Son olarak söz konusu basın bildirisinin satır arasında gizlenmiş ’arabulucuk’ iması son derce alçakça bir iftiradır. İftiraların dinimizdeki hükmü bellidir. Bu güne kadar yapılan özelleştirmelerde isçilerimizin ve devletimizin menfaati dışında, işverenler için herhangi bir arabuluculuk girişimimiz olmamıştır.Bu tür iftiraları esefle kınıyor ve ispata davet ediyoruz" dedi. (EFE)