TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Abdullah Kocapınar’ı ziyaret etti.

Ziyarette Kütahya’da bulunan taşınmaz kültür varlıklarının onarımı ve restorasyonu hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını dile getiren Kinay, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kütahya’daki konak sahiplerinden hibe desteği için başvuru bekliyor. Konak sahiplerinin proje hibe desteği için Aralık ayı sonuna kadar Kütahya İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nun ilgili maddesinde yer alan ’Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik’ gereğince özel hukuka tabi özel ve tüzel kişilerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmaz kültür varlıkları için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak yardımlar için, konunun muhataplarının başvurularını 26 Aralık 2014 tarihine kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne yapmaları gerekmektedir.Bakanlık tarafından yapılan bu tip uygulama ve yardımların Kütahya’mızın tarihi dokusunun yeniden canlandırılması hususunda önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu konudaki teşviklerin devamlılığı ve artırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Kinay, proje uygulaması için şu belgelerin istendiğini kaydetti: "Proje uygulamasının kapsamı, işin bitirilme süresi, uygulama aşamaları ve tahmini bedele ilişkin rapor. Yapının içeriden ve dışarıdan çekilmiş fotoğraflar.Tapu örneği yada çaplı tasarruf belgesi.Belediye ve ilgili koruma kurulundan onaylı 1/500 ölçekli vaziyet planı.Röleve ve restorasyon projeleri.Fotoğraflı nüfus cüzdanı örneği ve kanuni tebligat adresi."(EFE)