Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan, Bakanlık desteklemeleri, Uluslar arası Aile Çiftçiliği, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir olması ve kooperatifçiliğin önemi ile ilgili konularda çiftçileri aydınlatmak amacıyla köy ziyaretlerinde bulunuyor.

Kütahya Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Yusuf Çalışkan, Emet İlçesi Konuş köyünü ziyaretinde çiftçilere 2014 Yılı Tarım ve Hayvancılıkta neler yapıldığını, Bakanlık Desteklemeleri, uluslararası Aile Çiftçiliği, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilir olması, çiftçilerin desteklemelerden yararlanmasında nelere dikkat etmesi gerektiği, kooperatifçiliğin önemi ve çiftçiliğin geleceği ile ilgili bilgiler verdi.

Başkan Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının vermiş olduğu bütün desteklemelerden çiftçilerin ve kooperatiflerin yararlanmasında (HAYKOOP) Bölge birliği olarak görev verildiğinde kendilerine her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Çalışkan, “Aile Çiftçiliği sizlerin, bizlerin ve ülkemiz insanının yaşam tarzıdır. 2014 yılı FAO tarafından Uluslar arası Aile Çiftçiliği yılı olarak ilan edilmeden önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız anaç sığır, et, süt, alet ekipman ve yem bitkisi gibi desteklemelerle çiftçilerimize gereken önemi vermekte idi. Tarım ülkesi olduğumuz için Aile Çiftçiliği yılı nedeniyle çiftçilerimizin önemi ve değeri daha da öne çıkmış, kooperatiflerimiz sayesinde köylerde çiftçilerimiz arasında birlik beraberlik sağlanmıştır. 2015 yılımızın bereketli üretim yılı olmasını diliyorum. ” diye konuştu.

Başkan Yusuf Çalışkan, çiftçileri bilgilendirmek amacıyla köy ziyaretlerine devam edeceğini belirtti.(MA-EFE)